Udruga navijača “Mi Hrvati” razveselila djecu s poteškoćama u razvoju iz Vukovara

Krovna platforma koja za cilj ima okupljanje navijača svih hrvatskih reprezentacija – Hrvatsko navijačko veleposlanstvo (CFE) u suradnji s Klubom navijača “Mi Hrvati” organizirala je poseban poklon za djecu s poteškoćama u razvoju iz Vukovara tako što su za njih organizirali odlazak na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Austrije u Osijeku.

Oni su za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ platili prijevoz od Vukovara do Osijeka, a ulaznice je poklonio Hrvatski nogometni savez.

Iako rezultat prošlotjedne utakmice nije bio zadovoljavajući jer je poraz (0-3) Vatrenih u Ligi Nacija razočarao mnoge, djeca iz “Vukovarskih leptirića” ovu će utakmicu zauvijek utakmicu nositi u vrlo lijepom sjećanju.

Onaj tko to nije doživio, teško može osjetiti emocije koje su pratile male i velike Vukovarce na njihovom posebnom pohodu. Za utakmicu Vatrenih dobili su na poklon ulaznice i veselje je vladalo od trenutka kada su znali da će ići na utakmicu. Najveći dio njih nikada nije nazočio utakmici i zato je ovaj događaj već i prije dana utakmice kod njih izazivao osjećaj slatkog iščekivanja“, piše portal Moja domovina.

Posebno emotivan trenutak bio je za „Leptiriće“ dolazak pred stadion kada su navijači napravili špalir te ih pozdravili, praćeni tamburašima iz Starih Mikanovaca navijačkim pjesamama.

Ushićena lica, pjesma i ono „daj pet„ ovih velikih ljudi izazvala su suze radosnice kod roditelja.

Djeca su tijekom utakmice zdušno navijala za Vatrene, te su se kućama vratili punih srca zbog novog iskustva.

Na utakmici su bili i Ljubušaci, članovi Hrvatskog navijačkog veleposlanstva i Kluba navijača “Mi Hrvati”, a ove udruge osim praćenja hrvatskih reprezentacija često djeluju i humano, kao što je bio slučaj i ovaj put.  

 
index Instagram400x230 youtube