Ljubuški: Završna izložba polaznika tečaja slikarstva ak. slikarice Tamare Herceg

Sinoć je u hotelu Bigeste predstavljena izložba 68. radova nastalih na tečaju crtanja i slikanja, pod stručnim vodstvom akademske slikarice Tamare Herceg.

Riječ je o tečaju kojeg akademska slikarica Tamara Herceg održava već osmu godinu, a kroz kojeg je dosad prošlo više od 500 polaznika iz cijele Hercegovine.

Tečaj je koncipiran na način da polaznici u tri mjeseca prolaze kroz proces učenja umjetničkog gledanja i usavršavanja vještine ruke kroz različite crtaće i slikarske tehnike.

U prvom ciklusu polaznici su obrađivali tehniku slikanja, dok su u drugom djelu obrađivali slikarske tehnike.

Prije samog čina otvorenja izložbe voditeljica tečaja Tamara Herceg je podijelila certifikate polaznicima o uspješno završenom tečaju.

”Jako sam zadovoljna cijelim konceptom i odazivom naših Ljubušaka. Svaki izlagač se predstavio s tri rada. Na izložbi je izloženo više od 200 radova. S ponosom i pravom mogu reći da je ovo zasigurno po broju izlagača i izloženih radova najveća izložba koja se dogodila u Ljubuškom”, istaknula je Tamara.

Sve roditelje i prijatelje te ljubitelje umjetnosti i lijepe slike je u ime svih polaznika tečaja pozdravila Antonia Boban.

Također, Tamara Herceg ovim putem je najavila “ljetne likovne radionice” koje će se održati u razdoblju od 16. lipnja do 15. srpnja 2022. Predviđeno je savladanje osnovnih kompozicijskih načela, te upoznavanje s različitim crtaćim i slikarskim tehnikama. Polaznici će imati priliku upoznati rad s glinamolom, monotipiju s krumpirima, rad s teksturom.

Prijave za stare i nove polaznike traju do 10.06.2022.

Nakon izložbe upriličeno je zajednička fotografija, druženje i domjenak, a u glazbenom dijelu nastupio je zbor gimnazije Ljubuški s izvedbom “Pusti ritam” i ” Lady Gaga mix”, dok je program vodila i moderirala novinarka Bjanka Medić.

 
index Instagram400x230 youtube