Ljubuški: Za sanaciju i asfaltiranje cesta i ulica više od 2 milijuna KM

U naredne tri godine o stanju, funkcionalnosti i urednosti lokalnih cesta i gradskih ulica na području Ljubuškog, brigu će voditi poduzeće za izgradnju i održavanje cesta Putovi d.o.o. Grude.

Ovlast i zadaću da to može raditi, dugogodišnja i poznata hercegovačka građevinska tvrtka dobila je nakon provedenog postupka javne nabave, u kojem je ponudila najnižu i najpovoljniju cijenu koju je, u konačnici, prihvatila Gradska uprava Ljubuškog. Za taj trogodišnji posao Grad Ljubuški će Putovima Grude isplatiti iznos od 2.000.100KM bez PDV-a.

Postupak javne nabave naslovljen “Sanacija i asfaltiranje lokalnih cesta i gradskih ulica Grada Ljubuškog” objavljenog je 25. ožujka na portalu javnih nabava. Istaknuta je procijenjena vrijednost tog posla u iznosu od 2.835.000 KM. Navedeno je da je izvor financiranja proračun Grada Ljubuškog i da će se s odabranim ponuditeljem zaključiti okvirni sporazum na razdoblje od tri godine. Istog dana imenovano je Povjerenstvo za javne nabave, koje je provelo otvoreni postupak javne nabave. Povjerenstvo je 28. travnja provelo postupak javnog otvaranja pristiglih ponuda i utvrdilo da su svoje ponude blagovremeno dostavila tri ponuditelja: KTM Brina d.o.o., Putovi d.o.o Grude i Hering d.o.o. Široki Brijeg. Postupak je nastavljen 4. svibnja, kada su ponude detaljno pregledane i ocijenjene te je utvrđeno da su sve tri prihvatljive po obliku, sadržaju i potpunosti. Povjerenstvo je sastavilo rang listu prihvatljivih početnih ponuda, od najuspješnije k manje uspješnoj. Na prvom mjestu su bili Putovi Grude s ponudom 2.785.746,92 KM, na drugom KTM Brina s ponudom 2.833.938,50 KM i na trećem Hering Široki Brijeg s ponudom 3.197.201,44 KM. Iznosi ponuda bili su s eventualnim popustom bez PDV-a.

U postupku javne nabave bila je predviđena i e-aukcija i ona je održana 9. svibnja. Rezultati e-aukcije, u kojoj su ponuditelji dali svoju konačnu i najnižu cijenu, bili su sljedeći: s ponudom od 2.000.100,00 KM Putovi Grude su osvojili prvo mjesto, KTM Brina je bila na drugom s iznosom od 2.150.000,00 KM, dok Hering Široki Brijeg nije mijenjao svoju prvotnu ponuđenu cijenu od 3.197.201,44 KM i ostao je na trećem mjestu.

Protiv donesene odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana njezina primitka. Ponuditelj Putovi Grude dužan je u roku od pet dana od dana primitka odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, dostaviti izvornike ili preslike dokumentacije propisane tenderskom dokumentacijom. Po pravomoćnosti odluke izabranom ponuditelju Putovi Grude, dostavit će se na potpis prijedlog okvirnog sporazuma. Odluka je objavljena na službenoj mrežnoj stranici Grada Ljubuškog, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, kako predviđa Zakon o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

Grad Ljubuški svake godine izdvaja značajna sredstva za popravak i obnovu svojih lokalnih cesta, za nove asfaltne dionice u mjesnim zajednicama, za preuređenje i dotjerivanje gradskih ulica… U ovoj godini u gradskom proračunu za usluge popravaka i održavanja cesta, planiran je iznos od 900.000 KM.

 
index Instagram400x230 youtube