Gimnazija Ljubuški: U bliskoj budućnosti prioritet izgradnja sportske dvorane

Gimnazija Ljubuški, koja u današnjoj zgradi djeluje od 1961. godine, u ponedjeljak proslavlja Dan škole.

Kreativnost učenika i profesora

Naime, ova srednjoškolska ustanova iznjedrila je izvrsne učenike koji su danas uspješni liječnici, inženjeri, ekonomisti, pravnici ili, pak, sportaši. Njihovim stopama, ne sumnjamo, poći će i 68 maturanata koji će se za mjesec dana oprostiti od školskih klupa. Maturalna zabava, kako saznajemo, održat će se 27. svibnja, dok ih maturalno putovanje očekuje u kolovozu.

Oni koji će još neko vrijeme provesti u ovoj školi, mogu sudjelovati u brojnim aktivnostima u kojima imaju potporu nastavnika koji ih podržavaju u svemu onome što vodi boljitku i bogatijem društvenom životu zajednice u kojoj žive.

„U školi djeluje Vijeće učenika u kojem su predstavnici svakog odjela. Oni raspravljaju o problemima koji su vezani za učenje, vladanje, izvannastavne aktivnosti, poboljšanje školskog standarda, o organiziranju izleta, ali i pomoći učenicima slabijeg imovinskog stanja. Učenici su aktivni i u sekcijama kao što su literarna, recitatorska, dramska, matematička, Civitas... Na ovaj način razvija se kreativnost, kao i stvaralačke mogućnosti učenika i profesora“, kazali su nam iz ljubuške Gimnazije.

Planirane aktivnosti

U školi se brinu i o tome da uvjeti u kojima se održava nastava budu zadovoljavajući. Proteklih godina radilo se na obnovi prizemlja, hodnika, učionica, sanitarnih čvorova, a škola je dobila i novo grijanje.

„U razdoblju koje slijedi, sukladno financijskim sredstvima, planirana je rekonstrukcija drugog kata i potkrovlja, izgradnja sportske dvorane, uređenje dvorišta, kao i opremanje škole potrebnom informatičkom opremom“, pojasnili su nam iz škole.

Od provedenih aktivnosti u ovoj nastavnoj godini vrijedi istaknuti manifestaciju „Dani kruha“, kviz općeg znanja „Ljupko“, pjesničku manifestaciju „Ljubuški u meni pjesma“, kao i županijsko natjecanje „Dani hrvatskog jezika“ na kojem je jedan od ljubuških gimnazijalaca osvojio drugo mjesto.

Kažimo i to kako školska knjižnica ima bogat knjižni fond te raspolaže s 8670 knjiga i 2872 naslova, a nastavu trenutačno pohađa 297 učenika raspoređenih u 14 odjela.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube