SSŠ Ruđera Boškovića u Ljubuškom potrebna dodatna ulaganja

Na dnevnom redu nedavne sjednice Gradskog vijeća Ljubuški našla su se i izvješća o radu osnovnih i srednjih škola, a u kojima se, između ostalog,

navode podaci o broju učenika koji pohađaju ove obrazovne ustanove, ali i dosadašnje te planirane aktivnosti.

U informaciji koju potpisuje Mila Primorac, ravnateljica Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića, istaknuto je kako zasad nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevima pojedinih roditelja koji žele da učenici nastavu pohađaju isključivo u jutarnjoj smjeni.

Dogradnja aneks objekta

Naime, nastava se trenutačno odvija u dvije smjene, u 17 i 12 odjela. Zgrada ima ukupno 18 učionica, četiri kabineta, dok ostali prostor čine zbornica, knjižnica bez čitaonice, hodnici, arhiv, uredske i ostale potrebne prostorije.

Škola posjeduje projektnu dokumentaciju i lokacijsku dozvolu za dogradnju aneks objekta od šest učionica, a osim dogradnje potrebna je i toplinska izolacija vanjskih zidova zgrade.

U sljedećem razdoblju, kako stoji u informaciji, potrebno je sanirati i dio krova koji prokišnjava, zamijeniti dotrajale školske ploče u učionicama, promijeniti inventar, osposobiti specijaliziranu učionicu s računalima, obnoviti dvije radionice za strojarstvo, opremiti kabinet za zdravstvo te proširiti radionicu za stolare.

U informaciji je ukazano i na problem uništavanja školskog inventara, najviše klupa i vrata, a kako bi se riješio ovaj problem potrebno je postaviti videonadzor kojim bi se zaštitili i učenici i djelatnici.

Upis u prve razrede u ovoj školskoj godini obavljen je u dva upisna roka. Ukupan broj upisanih učenika je 541, od čega je u prve razrede upisano 152, a u više razrede 389 učenika. U odnosu na prethodnu školsku godinu upisano je 30 učenika manje.

Projekti

U informaciji se nadalje navodi kako u školi djeluju literarna, sportska i dramska sekcija te da su učenici aktivni po pitanju provedbe projekata koji doprinose boljitku društvene zajednice.

Vrijedi istaknuti sudjelovanje u projektu "Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u ZHŽ", u sklopu kojeg je uređeno školsko dvorište te posađeno drveće.

Učenici su sudjelovali i na manifestaciji "Dani kruha", u akcijama "Međunarodni dan srednjoškolaca", "Jedan slatkiš, jedno dijete", a u planu je provedba projekta "Moje buduće zanimanje".

Škola aktivno sudjeluje i s ljubuškim Centrom za socijalni rad, kako bi zajedničkim snagama i stručnim razgovorima pomogli učenicima i roditeljima koji se teško snalaze u pojedinim životnim situacijama.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube