Ilija Penava, voditelj klape "Izvor": Predstoji naš nastup na promociji knjige "Vapaj Bogu" autora Ivice Vizentanera

Klapa „Izvor“ iz Studenaca će u utorak 29. ožujka, s početkom u 19 sati, u ljubuškom Kulturnom centru nastupiti na promociji zbirke poezije „Vapaj Bogu“ autora Ivice Vizentanera.

Bit će to za njih posebna večer, a voditelj klape Ilija Penava kaže kako se intenzivno pripremaju za nastup.

„Često surađujemo s gospodinom Ivicom pa nas je pozvao na promociju svoje knjige. Bilo nam je zadovoljstvo kada smo dobili poziv za tako važan događaj, te smo u dogovoru s gospodinom Vizentanerom dogovorili da ćemo izvesti tri pjesme. Izvesti ćemo pjesme liturgijske tematike. Budući da se nalazimo u korizmenom razdoblju odabrali smo repertoar koji će biti primjeren ovom vremenu. Izvesti ćemo pjesme; „Tebe tražim“, „Oprosti moj Bože, te pjesmu „Kao košuta“, istaknuo je Penava. 

Klapa Izvor, iako osnovana tek prije dvije godine, već bilježi brojne nastupe, a sve je to rezultat ljubavi prema glazbi i spremnosti za rad.

„Klapa je mlada, ali trudom i radom stigli smo na određene festivale kao što je festival dalmatinske klapske pjesme u Posušju. Bili smo gosti klapi Trebižat koja je organizirala Međunarodni susret klapa. Nastupali smo na više događaja u ljubuškom Kulturnom centru“, objašnjava Penava i dodaje kako se sastaju najmanje jednom tjedno na probama, a uoči nastupa probe se intenziviraju. 

Osim nastupa na raznim manifestacijama, klapa pjeva na misama u Studencima, ali i drugim prigodama koje se ukažu.

„Pjevanjem veličamo liturgijska slavlja u svojoj župi, ali i šire. Nedavno smo imali priliku pjevati u Raskrižju na nedjeljnoj misi“, kaže Penava.

On dodaje kako je teško naći nove članove jer sudjelovanje u klapi zahtijeva odricanja.

„Nove ljude je teško pronaći, upravo zbog toga što ljudi imaju svoje obaveze, kako obiteljske tako i poslovne. Teško je uskladiti svoj ritam s ritmom klape, no mi smo otvoreni za nove članove. Tko ima da je zainteresiran neka se javi vrlo rado ćemo se dogovoriti za probu, nije nikakav problem“, ističe Penava.

Klapa_Izvor.jpg

 
index Instagram400x230 youtube