Cijene goriva u Ljubuškom: Razlika po litru i do 90 feninga, donosimo gdje je najpovoljnije točiti

Iako na svjetskim tržištima cijene goriva padaju, u BiH one nastavljaju divljati.

Čak 47 zahtijeva za poskupljenjem cijena goriva pristiglo je tijekom četvrtka Federalnom ministarstvu trgovine, stoga smo provjerili kolike su cijene naftnih derivata na benzinskim crpkama na području Ljubuškog - gdje je najpovoljnije točiti, a gdje vozačima pustoše novčanik.

S izuzetkom trgovinskog rata koji se vodio prije 6 godina u Ljubuškom, kad je cijena dizela na TIOIL-u iznosila 1,26 KM, prethodnih godina benzinske crpke u Ljubuškom su djelovale veoma harmonično i skladno u kreiranju cijena.

Sve do prošlog tjedna kad na nekima od njih nije došlo do poskupljenja, dok su pak neke te cijene više puta dizale da bi danas razlika u cijenama goriva po litru bila za Ljubuški nevjerojatnih i do 75 feninga po litru natočenog dizela, piše Šipovača Portal.

Prema službenim podacima aplikacije FMT FBiH oil info, najjeftiniji dizel D5 nudi G-petrol u Veljacima s cijenom 2,71 KM po litru. Dosta povoljnije od ostalih su i benzinske crpke Perić, kao i MB Ivanić s cijenom od 2,81 KM po litru.

Na ovim trima benzinskim crpkama proteklih dana vidljiviji je i veći broj kupaca.

Nasuprot njima, neke benzinske crpke cijene naftnih derivata digle su 'u nebesa', pogotovo one sa sjedištem u Bosni.

Na TIOIL-u sa sjedištem u Vitezu cijena dizela D5 u Ljubuškom iznosi 3,26 KM po litru, dok HOLDINA sa sjedištem u Sarajevu kupcima u Ljubuškom cijenu litra dizela D5 naplaćuje nevjerojatnih 3,46 KM po litru.

Još su veće razlike u cijenama benzina.

Super 98 je najpovoljniji na benzinskoj crpki PRO-GAS u Proboju gdje se litar može natočiti za 2,41 KM. Zatim slijede Holdinine crpke na autocesti na Zvirićima gdje je litar 2,61 KM, dok u Ljubuškom prodaju 5 feninga skuplje.

MB Ivanić i Perić i benzin Super 98 nude povoljnije od većine drugih - 2,66 KM.

Cijena benzina trenutačno je najveća na benzinskim crpkama K-Benz na Teskeri i AT Kerametal - 3,31 KM po litri.

Kad je riječ o plinu - LPG 589 najpovoljniji je opet na benzinskim crpkama MB Ivanić i Perić -1,56 KM, a MB Ivanić nudi i najpovoljnije lož ulje - 2,01 KM.

 
index Instagram400x230 youtube