Klub borilačkih vještina Ljubuški u punom pogonu

Ideja o osnivanju Kluba borilačkih vještina u Ljubuškom zaživjela je prije nešto više od četiri godine kada su urađene sve predradnje da bi se mogao registrirati.

Zahvaljujući entuzijastima, prije svega Denisu Rakiću i Ivi Biliću, poznatim karate borcima i kick boxerima i trenerima iz Ljubuškog, te Alenu Juriču, također karatašu i kick boxeru, počelo je „oblikovanje“ kluba.

U početku se treniralo gdje se stiglo, jer dvorana i ostalih mjesta za trening bilo je malo, pa se koristila svaka ukazana mogućnost.

Ideja o „vlastitom ringu“ polako se počela i ostvarivati. Ostvareno je to uz razumijevanje općinske i kasnije gradske vlasti gdje su bivši načelnik Nevenko Barbarić i aktualni gradonačelnik Vedran Markotić dali „zeleno svijetlo“ za uređenje dvorane ispod tribina na stadionu Babovac, a pomogli su i financijski. Pratila ih je i županijska vlast, prije svih Ministarstvo financija na čelu s Tonijem Kraljevićem, a pomogli su iz JP Parkovi.

Radovi na Babovcu su bili zahtjevni, ali su dobro odrađeni pa se čovjek jednostavno iznenadi kad uđe „unutra“. Denis Rakić je „donirao“ vlastite rekvizite i opremu, pomogli su i sponzori pa je klub mogao normalno raditi i trenirati.

U stručnom dijelu uskočio je trener Ivo Bilić koji skupa s Denisom Rakićem priprema momke i djevojke za nastupi u Prvoj boksačkoj ligi FBiH u olimpijskom boksu gdje se natječe i boksački klub Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube