Na ljubuškoj tržnici najtraženije zeleno povrće i med

Jedan od dugogodišnjih prodavača na ljubuškoj tržnici, Mijo Bebek, često nas izvještava o ponudi i cijenama proizvoda koje nudi na svom štandu.

Tržnica je njegovo svakodnevno odredište, čak i onda kada je zanimanje kupaca manje nego inače, osobito u ovim zimskim mjesecima.

Bez obzira na trenutačnu manju potražnju, Bebekov štand obiluje raznim proizvodima. Prasa, raštika, paprike i tikvice prodaju se po cijeni od 5 KM, špinat i blitva koštaju 4, kelj i mladi kupus 3, krumpir 1.50, mrkva i cikla 2, dok bijeli luk košta 10 KM. Voće se prodaje po cijeni od 2 do 3 KM po kilogramu, domaća jaja koštaju 4, med 20, maslinovo ulje 25, bučino ulje 35, a sok od aronije 15 KM.

„Zasad vlada malo zatišje. Nadam se da će s dolaskom proljeća tržnica oživjeti i da će nas više posjećivati domaći, ali i kupci iz Hrvatske koji se suočavaju s preprekama oko toga što i koliko mogu prenijeti preko granice“, kratko je komentirao Bebek.

Kazao je i to da kupci u ovom razdoblju najviše traže zeleno povrće i med te da se navedene cijene proizvoda nisu mijenjale tijekom cijele zime.

 
index Instagram400x230 youtube