Ljubuški karneval se vraća u grad

Dvadeset i četvrto izdanje Ljubuškog karnevala vraća se na gradske ulice i Centar malih sportova, a karnevalska povorka ponovno će biti međunarodna, s gostima iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

U Karnevalskom društvu Prolog marljivo rade i pripremaju ovogodišnju manifestaciju, kako bi ljubuškom puku donijeli malo radosti i veselja u ovim trmurnim vremenima. Karneval je prošle godine zbog epidemiološke situacije održan tijekom ljeta i sa skraćenim programom. Ove godine, unatoč pandemiji, karneval se vraća s punim programom i međunarodnim gostima.

Meštar od Karnevala Jakov Begić zrači optimizmom: “Karneval je oduvijek postojao da razbije zimu i tugu, te donese radost i veselje. Ako se mi povučemo, tko će onda ustrajati?! Karneval ne smije stati, idemo pozitivno, vjerujemo kako će situacija biti sve bolja i bolja, te da će na koncu opet dobro pobijediti zlo.”

Dječji karneval ipak se neće održati, kao ini proglašenje Karnevalske Republike na tvrđavi herceg Stjepana, što je bila praksa u godinama prije korone.

Željno će se dakle, iščekivati onaj završni ili veliki, glavni karneval, koji će se održati u nedjelju, 27. veljače.

Očekuje nas ponovno i auto-kolona – karnevalska povorka ulicama grada, središnji karnevalski program na Centru malih športova, ali i večernji bal pod maskama.

Detaljniju satnicu i protokol programa organizatori će najaviti uskoro na svojoj web stranici.

“Mogli smo imati i više karnevalskih grupa, jer su svi željni nastupa i putovanja i svi bi rado došli. Nažalost, neke karnevalske grupe smo morali odbiti jer ih u ovom trenutku ne bismo mogli adekvatno smjestiti te bi ujedno i probili budžet. Ipak, zajedno s domaćim karnevalskim grupama, ovogodišnja povorka će imati sigurno 20 grupa, možda i jednu-dvije više. Što se tiče inozemnih grupa, pet ih dolazi iz Hrvatske, dvije iz Slovenije, a ujedna iz Crne Gore”, poručio je meštar Jakov.

Marku Karnevalu sprema se nova optužnica, grčki bog vina Dioniz dolazi obići ljubušku plantažu, gorke suze radosnice će se liti za Valentinom Inzkom, a spomenik hrvatskom velikanu Željku Komšiću otkrit će invalidi Domovinskog rata Rade Šerbedžija i Boris Dežulović. Bit će predstavljena i zdravstvena kampanja o tri doze cijepljenja.

 
index Instagram400x230 youtube