Grad Ljubuški obnavlja povijesnu zgradu, poznato i što će biti u njoj

Stara, oronula zgrada pokraj parka nasuprot OŠ Marka Marulića u Ljubuškom bit će obnovljena i preuređena te će u njoj biti gradska galerija.

Riječ je o zgradi izgrađenoj prije Prvog svjetskog rata, u kojoj je nekad bila prva ljubuška ljekarna. Kako bi se moglo pristupiti obnovi i uređenju zgrade, bilo je potrebno urediti njezin imovinsko-pravni status, odnosno da Grad Ljubuški postane njezin vlasnik, što je gradski pravobranitelj Ante Bradvica uradio 2020. godine.

To je nekad bila prelijepa građevina koja je u dosta lošem stanju. Jednostavno moramo reagirati i ići u obnovu, inače bi, bojim se, i neki slabiji potres mogao dovesti do rušenja. Ne želimo je prepustiti zaboravu ili da se sruši ili pak ostane u ovako lošem stanju. Smatramo kako je gradska galerija nešto što nedostaje Gradu Ljubuškom, rekao je za Večernji list gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.
Procijenjena vrijednost tog projekta je 336.000 KM.
 
Nakon toga raspisan je javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, a procijenjena vrijednost javne nabave bez PDV-a je 318.000 KM. Ponude su se mogle slati do 5. siječnja, tako da će se ubrzo odlučiti i objaviti tko je najpovoljniji ponuditelj.
 
Obnovu i uređenje povijesne zgrade i otvaranje gradske galerije ljubuški će umjetnici dočekati s oduševljenjem, a sam Grad će dobiti još jednu lijepu i prestižnu građevinu.
 
Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Siječanj 2022 09:23
 
index Instagram400x230 youtube