Dr. Landeka: Veliki porast broja novooboljelih u Ljubuškom!

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka   u programu Radija Ljubuški jutros je govorio o pogoršanju epidemiološke situacije u Ljubuškom apelirajući na sugrađane da zaštite svoje zdravlje.

 „Tijekom jučerašnjeg dana smo PCR testiranjem u Domu zdravlja i SKB-u Mostar testirali ukupno 148 osoba, od tog broja sinoć smo dobili broj od 85 pozitivnih što je  57 % od broja  testiranih , s tim da nekoliko rezultata još očekujemo. Uz te radili smo i brze antigenske testove, njih 30 od kojih imamo 5 pozitivnih nalaza. Među njima imamo 8 reinfekcija, odnosno osoba koje su već preboljele infekciju.

 Većina od njih imaju simptome, broj pozitivnih je velik, uz gripu koja je pred vratima vjerujem da imamo kombinaciju više uzročnika. Opterećenje na naš sustav je veliko. Kada uzmemo u obzir da je određeni dio naših djelatnika u izolaciji ili ima pozitivan rezultat  njih 5-6, izvan sustava ih je 10 – 12. To opterećuje sustav, ali nastojimo, ulažući maksimalan napor,  uspješno organizirati rad svih službi.

Prosječan broj pozitivnih od broja testiranih proteklih mjeseci bio je oko 35 %, posljednji rezultati od 57 %  govore o značajnom porastu i većoj zaraznosti . Pozivam na poštivanje epidemioloških  mjera, preporučujem svima posebno mladima da za predstojeći doček izbjegavaju veća okupljanja i  da se ne zanemaruju simptomi, ukoliko ih imate vi ili član vaše obitelji. Pozivam sugrađane na odgovornost radi zaštite zdravlja sviju nas“,  kazao je, među ostalim, dr. Landeka.

Više na linku ovdje.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 30 Prosinac 2021 18:45
 
index Instagram400x230 youtube