Raspored blagoslova obitelji u župi Humac

Nakon blagdana Božića u našim se krajevima obavlja pohod i blagoslov obitelji. Svećenici prema rasporedu obilaze vjernike svoje župe i mole zajedno s njima za mir, svjetlo i snagu u kršćanskom življenju.

Ti kratki susreti trebaju se odvijati u duhu zajedništva i ohrabrenja u vjeri te su prilika da se svećenici bolje upoznaju s konkretnom životnom situacijom svojih vjernika i njihovim obiteljima, s radostima i nadama, ali i žalostima i tjeskobama koje proživljavaju.

OBAVIJEST ZA BLAGOSLOV OBITELJI U ŽUPI HUMAC

Prije blagoslova kuća podijelili smo vam formulare u kuvertama koje ćete ispuniti, tako da ne morate podmirivati redovinu u župnom uredu nego za vrijeme blagoslova obitelji. Nadamo se, uz Božju pomoć, pohoditi vaše obitelji.

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 

Ponedjeljak, 27. prosinca 2021. – Prolog (od 13 sati)
Utorak, 28. prosinca 2021. – Gornji Radišići
Srijeda, 29. prosinca 2021. – Donji Radišići
Četvrtak, 30. prosinca 2021. – Humac Istok i Hrašljani (Bučine, Ligat, Vitaljina i Staje)
Petak, 31. prosinca 2021. – Humac Zapad
Nedjelja, 2. siječnja 2022. – Teskera, Bijača, Zvirići(od 13 sati)
Ponedjeljak, 3. siječnja 2022. – Ljubuški Sjever
Utorak – 4. siječnja 2022. – Ljubuški Jug
Srijeda, 5. siječnja 2022. – Lisice, Vašarovići
Četvrtak, 6. siječnja 2022. – Dračevica, Matinje-vac, Gračine i Baščina (od 13 sati) Petak, 7. siječnja 2022. – Pregrade
Subota, 8. siječnja 2022. – Hardomilje
Nedjelja, 9. siječnja 2022. – Cerno i Crnopod (od 13 sati)
Ponedjeljak, 10. siječnja 2022. – Crveni Grm
Utorak, 11. siječnja 2022. – Mostarska Vrata

Blagoslov stanova u Ljubuškom u zgradama biti će u popodnevnim satima. Svaki ulaz će biti na vrijeme obaviješten pisanom obavijesti na ulaznim vratima.

Za blagoslov pripremite križ, svijeću i blagoslovljenu vodu sa škropaljicom. Kod blagoslova obitelji predajte svećeniku kuverte koje ste dobili s ispunjenim obrascem.

REDOVINA (KONAT)

Pozivamo vas da podmirite svoju redovinu koju ćete upisati na obrasce koje ste dobili u kuvertama. Zahvaljujemo se onima koji su dali svoj prilog za redovinu u župnom uredu. Ukoliko ste već u župnom uredu podmirili svoju redovinu u obrazac možete upisati iznos koji ste darovali, te upisati da ste već to predali u župnom uredu. Svaki vjernik, koji se osjeća članom župne zajednice, nastojat će pomagati svoje svećenike u skladu sa svojim mogućnostima, pa i materijalno. Redovina (konat) je godišnji prilog koji svaka obitelj daruje za uzdržavanje svojih svećenika.

 
index Instagram400x230 youtube