Ljubušaci uspješni na 5. Međunarodnom šahovskom turniru „Međugorje Open 2021“.

Crnogorski šahovski velemajstor Dragiša Blagojević sa osvojenih 7,5 bodova pobjednik je 5. Međunarodnog šahovskog turnira „Međugorje Open 2021“.

U ukupnom poretku drugo i treće mjesto sa 7 osvojenih bodova zauzeli su internacionalni majstor Zoran Runić i nedavni pobjednik prvog Međunarodnog šahovskog turnira “Memorijal Ivan Boto” Ljubuški 2021.“, hrvatski velemajstor Ante Šarić.

Turnir, čiji je organizator Šahovski klub Brotnjo, odigran je u subotu u kongresnoj dvorani Sport centra Međugorje, a istom je nastupilo 116 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Velik broj igrača iz Ljubuškog nazočio je ovom međunarodnom događaju, a neki su i nagrađeni redovnim i specijalnim nagradama.

Domagoj Begić je nagrađen za najboljeg šahista sa rejtingom ispod 1800 ELO bodova, dok je njegova mlađa sestra Klara Begić dobila nagradu za najuspješniju šahisticu turnira.

Ljubušaci Marijan Raspudić (5 bodova) i Alen Buntić (4,5 boda) bili su najbolje plasirani igrači ŠK Brotnjo na današnjem turniru.

Mlada nada i ujedno čest gost na turnirima u Ljubuškom Borna Pehar ( 4 boda) bio je trećeplasirani šahist ŠK Brotnjo na 5. međunarodnom šahovskom turniru „Međugorje Open 2021“.

U različitim kategorijama također su nagrađeni brat i sestra iz Ljubuškog članovi ŠK Brotnjo: Mihaela Buntić i Šimun Enzo Buntić.

 
index Instagram400x230 youtube