Ljubuški: 'Dan sjećanja’ za Vukovar i Škabrnju

U spomen žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata danas je u Ljubuškom obilježen "Dan sjećanja".

U organizaciji Grada Ljubuškog, samostana sv. Ante Humac i Kluba navijača hrvatske reprezentacije „Sinovi“, danas, 17. studenoga obilježen je „Dan sjećanja“ u Ljubuškom.

Od ove godine „Dan sjećanja“ obilježava se kako je to uobičajeno u čitavoj Hrvatskoj, u predvečerje pada gradova heroja Vukovara i Škabrnje.

U crkvi sv. Kate u 18.00 sati slavljena je sveta misa za sve poginule, a nakon mise zapaljenje su svijeće na trgu dr. Franje Tuđmana.

Svijećama su napravljeni natpisi Vukovar i Škabrnja te broj 30 koji simbolizira 30. godišnjicu pada hrvatskog grada heroja Vukovara 18. studenoga 1991. godine i stradanja mještana Škabrnje.
 
Jajce, Novi Travnik, Mostar, Čitluk, Posušje, Grude, Odžak, Domaljevac, Žepče, Livno, Jablanica, Brčko, Stolac, Zenica, Sarajevo, Ljubuški, Busovača, Tuzla, Neum, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Fojnica, Ravno, Orašje, samo su neki od gradova diljem Bosne i Hercegovine u kojima je večeras, paljem svijeća i odavanjem počasti, obilježena večer sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
 
 
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 17 Studeni 2021 22:10
 
index Instagram400x230 youtube