Predstavnica Direkcije za europske integracije posjetila Dom zdravlja Ljubuški

Dana, 11.listopada 2021.godine Dom zdravlja Ljubuški kao projektnog partnera u Interreg-IPA programu prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020., je posjetila gđa. Marina Kavaz Siručić, stručna savjetnica u Direkciji za europske integracije za gore navedeni Program prekogranične suradnje.

Direkcija za europske integracije je stalno, samostalno i stručno tijelo Vijeća ministara BiH, nadležno za koordiniranje procesa i aktivnosti institucija koje proizlaze iz integracije BiH u Europsku uniju. Direkcija također djeluje i kao Nacionalno tijelo BiH u ovom programu prekogranične suradnje.

Na sastanku se razgovaralo o projektnim aktivnostima Doma zdravlja Ljubuški u IMPHACT projektu koji je još u tijeku i ranije realiziranim aktivnostima u prethodnom projektu prekogranične suradnje te izazovima s kojima smo se susretali tijekom provedbe projekata.

Poseban naglasak se stavio na naredni poziv iz ovoga Programa (IPA III), kako bi se na vrijeme mogle pripremiti sve potrebne aktivnosti koje bi rezultirale novim projektima i daljnjim poboljšanjem kvalitete zdravstvenih usluga za naše sugrađane.

IMPHACT projekt je prema riječima predstavnice Direkcije, pobudio interes dosta zdravstvenih institucija koje žele razvijati palijativnu skrb na svom području.

Nakon sastanka je organiziran kratki obilazak Centra za palijativnu skrb – Hospicija DZ Ljubuški.

Ovim putem se Direkciji za europske integracije zahvaljujemo na dosadašnjoj potpori i suradnji i izražavamo nadu da se će naša suradnja nastaviti i u budućnosti.

Uprava DZ Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube