Viktor Grbavac: Novi projekti Crvenog križa i Centra za socijalni rad Ljubuški

Crveni križ Zapadnohercegovačke županije počinje sa provedbom jednogodišnjeg projekta pod pokroviteljstvom USAID-a američke agencije za međunarodnu suradnju,

riječ je o projektu kojim će Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u narednih 12 mjeseci razviti sustav pružanja anonimne pomoći potencijalnim žrtvama trgovine ljudima, te aktivno raditi na poticanju prijave kriminalnih aktivnosti na način da kroz koordiniranu komunikaciju i djelovanje s nadležnim tijelima vlasti i organima gonjenja, sigurnost žrtve bude na prvom mjestu.

Projekt je u programu Radija Ljubuški predstavio predsjednik Crvenog križa ZHŽ Viktor Grbavac koji je ujedno najavio i druge projekte koji se realiziraju na području grada Ljubuškog:

„ Jedina smo nevladina organizacija iz Hercegovine koja se uključila u ovaj projekt. Dosta projekata prijavljujemo, prošli smo natječajnu proceduru, nakon izazova koje smo prošli u protekle dvije godine, iskustva rada u kriznim situacijama u vrijeme pandemije, napisali smo kvalitetan i dobar projekt koji je prošao i potpisali ugovor.“

Istaknuo je kako Crveni križ, Centar za socijalni rad i Gradska uprava ovdje u Ljubuškom imaju jako dobar model povezivanja i funkcioniranja, zajedno rade i pomažu ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i taj model je jako dobar i prepoznat i u drugim sredinama.

“Taj timski rad je prepoznat i podržan u svim projektima.“

Ovo su ujedno i prvi ugovori u okviru Programa podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) namijenjeni borbi protiv trgovine ljudima koje će se provoditi na području Bosne i Hercegovine.

Govoreći o novim projektima Centra za socijalni rad Ljubuški koji će se realizirati do kraja tekuće godine gosp. Grbavac kazao je;
„Pri samom kraju je projekt rekonstrukcije zgrade Crvenog križa- obnove krovišta, zamjene otvora, ugradnje kuhinje u kojoj će se pripremati obroci za 200 starijih i nemoćnih osoba koje ćemo obilaziti šest dana u tjednu, na čemu zahvaljujem udruzi Marijine ruke i Gradu Ljubuški.

U projekt je uključena i Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški na način da će 55 učenika dolaziti i pomagati u pripremi obroka obavljajući tako svoju stručnu praksu ali i volontirajući.

„Obroci za sve – Marijine ruke“ nam je pri samom otvorenju, pokrećemo i projekt socijalnog butika kojim ćemo omogućiti korisnicima dolazak po sezonsku odjeću i obuću, zajedno sa Gradom Ljubuški radimo na projektu zgrade Crvenog križa- izgradnju rampe za invalide kako bi olakšali dolazak osobama sa invaliditetom. U idućoj godini radit ćemo na projektu „Jačanja centara za socijalni rad u kriznim situacijama“ u partnerstvu sa Gradom Ljubuškim. Slijede nam i projekti u dvanaestom mjesecu „Božić svima“ i još jedna novogodišnja akcija koju ćemo raditi sa par udruga.„ najavio je Grbavac.

 
index Instagram400x230 youtube