OŠ I.B. Mažuranić - Gračine obilježila Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama koji se obilježava 29. listopada, OŠ Ivane Brlić Mažuranić – Gračine, u petak je na  zanimljiv način obilježila taj dan.

 Zavirili smo na njihovu Facebook stranicu.

"Zašto se jedna Pipi ANĐA Duga Čarapa uključila u Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama? Jer je i sama naučila kako su knjige izvor novih ideja i pružaju puno mogućnosti da "rastemo" u životu!

Tako se Pipi Duga ANĐA raspričala i raspjevala zašto je važno čitati, kako čitanje utječe na razvoj mozga i koncentracije kod djece, o tome kako knjige "debljaju" maštu i zašto nam ono što "pojedemo i popijemo" iz knjiga nitko ne može oduzeti - ni znanje, ni emociju! U tome su joj svakako pomogli i njezina čarobna Gitara, knjižničar Boris i znatiželjna djeca.

Time je ANĐA Duga Čarapa u našoj školskoj knjižnici podsjetila i sve nas na važnost čitanja i razvoj čitalačke pismenosti te na sve čari koje nam knjižnica pruža od djetinjstva u razvoju osobnosti i oplemenjuje svakog od nas!" , naveli su iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić – Gračine.

Poslijednja izmjena danaSubota, 30 Listopad 2021 11:53
 
index Instagram400x230 youtube