Misijska nedjelja u Studencima

Misijska nedjelja se obilježava predzadnje nedjelje u listopadu, a na taj se dan obilježava i Svjetski dan misija kojeg je utemeljio papa Pio XI 1926. godine.

Cilj obilježavanja toga dana može se sažeti u želju za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koja ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu, te nastojanje oko financijske i svake druge potpore ljudima u takvim misijskim dijelovima svijeta.

U župi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima misijska nedjelja se godinama dostojanstveno obilježi, a tako je bilo i ove godine. Na početku sv, Mise mješoviti župni zbor Vrelo života otpjevao je pjesmu „Tamo gdje palme cvatu“, a sv. Misu slavio je don Ivan Perić, studenački župnik.

 U prigodnoj propovijedi župnik je naglasio potrebu molitve za misije i misionare koji žive i rade s ljudima koji su „na rubu“ i koji često nemaju ni za osnovne životne potrebe. Stoga i mi, koji ipak nemamo takvih problema, trebamo, bar jednom godišnje, i materijalno pomoći koliko možemo.

Nakon svetih Misa u crkvenom dvorištu mladi iz župe su i ove godine pripremili raznih poslastica, kolača, pita, voća, a bilo je i maslinova ulja, kompota, raznih rakija i slično. Ništa se nije prodavalo, a dobrovoljni prilozi, kao i sva milostinja skupljena tog dana, ići će za pomoć misijama.

ispod_3.jpgispod.jpgispod_1.jpg

 
index Instagram400x230 youtube