Javni poziv za dodjelu financijske potpore mladima i udrugama i asocijacijama žrtava rata

PRO-Budućnost objavljuje javni poziv za dodjelu financijske potpore mladima i udrugama i asocijacijama žrtava rata za projekte koji doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir (kliknuti za više informacija), koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Rok i način apliciranja

Od aplikanata se traži da do 01. 11. 2021. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima (u nastavku).

Područja javnih poziva i obrasci
Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz nastavka.
Klikom na dokumente pored područja otvara se online upitnik i set dokumenata za aplikaciju:

Mali grantovi za podršku mladima
Online upitnik: Prijava
Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog

Mali grantovi za potporu udrugama žrtava rata
Online upitnik: Prijava
Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog

Obrazac proračuna isti je za sva područja i dostupan je na OVOM linku.

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

 
index Instagram400x230 youtube