Grad Ljubuški svim brucošima osigurao novčanu potporu

Grad Ljubuški nastavlja sa značajnim ulaganjima u mlade i obrazovanje.

To potvrđuju i odluke sa sjednice Gradskog vijeća Ljubuški održane u četvrtak na kojoj su se među 20 točaka dnevnog reda našle i njih dvije koje će uvelike roditeljima olakšati školovanje djece.

Tako će svi brucoši s područja Grada Ljubuškog i ove akademske godine dobiti po 500 konvertibilnih maraka jednokratne potpore.

Pravo na potporu imaju svi redoviti studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog. Dodjela potpora izvršit će se preko javnog poziva kojeg objavljuje gradonačelnik sukladno spomenutoj odluci.

– Grad Ljubuški nastavlja praksu koju je uveo prošle godine s potporama brucošima. Prošle godine za njih je izdvojeno oko 80-ak tisuća maraka, nadamo se da će ove godine i veći broj studenata se prijaviti i ostvariti pravo na stipendiju – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Također, svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u tekućoj školskoj godini prijevoz će biti u potpunosti besplatan.

– Prošle godine smo uveli besplatan prijevoz svih učenika osnovnih i srednjih škola. I u školskoj 2021./2022. godini nastavljamo s tom praksom. To je ogroman financijski teret za Grad Ljubuški iako nam tu pomaže i naša županija sa značajnim financijskim sredstvima. I ove godine smo odlučili da će prijevoz biti besplatan za učenike osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog i idu u škole na području Grada Ljubuškog, a učenicima koji pohađaju srednje škole na području Gruda, Čapljine, Čitluka i Mostara prijevoz ćemo subvencionirati u iznosu od 50% – obrazložio je gradonačelnik Markotić.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 30 Rujan 2021 13:41
 
index Instagram400x230 youtube