U Ljubuškom predstavljen projekt HeritageREVIVED [foto]

Hotel Bigeste Ljubuški bio je danas mjesto predstavljajna projekta HeritageREVIVED,  isti se provodi kroz INTERREG IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014. - 2020. i financira se ERDF i IPA II fondovima Europske unije.

Vodeći partner projekta je JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, dok su partneri na projektu Grad Ljubuški (BIH), Grad Solin (HR), Županijska uprava za ceste Split (HR), Općina Ulcinj (MNG).

Na početku prezentacije projekta nazočne su pozdravili domaćini projekta gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i ravnatelj JU Razvojne agencije županije Zapadnogercegovačke-HERAG Radoslav Luburić.

O značenju projekta ukratko su govorili gosti zamjenik gradonačelnika Grada Solina - Ivica Rakušić i predstavnik Općine Ulcinj - Artan Cobi.

Više o samom projektu i predstavljanju projektnih intervencija u Ljubuškom govorili su Radoslav Luburić i arheolog Mirko Rašić.

Ukupna vrijednost projekta koji predviđa obnovu i prezentaicju kulturnih dobara s ciljem njihova stavljanja u funkciju kulturnog turizma i održivog razvoja lokalne zajednice je 1.965.441,19 EUR, od čega 1.670.625,00 EUR iznosi sufinanciranje EU.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Rujan 2021 13:46
 
index Instagram400x230 youtube