Pismo ravnatelja OŠ Marka Marulića Ljubuški povodom početka nove školske godine

Dragi naši učenici, poštovani roditelji, cijenjene kolegice i kolege!

Početke naših novih životnih putovanja uglavnom vežemo za početke kalendarskih godina, no školska godina je poseban izuzetak. Nova vrata otvaraju se u mjesecu koji ispraća ljeto i dočekuje jesen. Svake godine u ovo vrijeme vlada posebna uzbuđenost. Pripremaju se školske torbe, u ormare se spremaju ljetne sandale, lašte tenisice, a pod bistrim hercegovačkim suncem zrači se odjeća za hladnije dane. Postavljaju se i mnoga pitanja na koja odgovore pokušavaju naći marljivi roditelji školaraca, a neka može odgovoriti samo učionica i nastavni proces u svojoj predvidljivoj nepredvidljivosti.

Znamo da su protekle dvije školske godine bile teške za sve nas, odnosno za cijeli svijet. U školsku godinu 2021./2022. krećemo s novim optimizmom, s nadom koju nikada ne trebamo napustiti, sa svjetlima radosti dječjeg osmijeha kojeg nitko nikad ne smije trnuti. Bit ćemo pažljivi, ali nadasve ćemo biti ljudi, smijući se i pjevajući u radostima, razgovarajući i dijeleći u žalostima i strepnji.

Polazak u školu ove godine dobrim je dijelom olakšan sluhom županijskih i gradskih vlasti za potrebe malog čovjeka, te će školarci prvih dana biti opremljeni udžbenicima i bilježnicama stoga, draga djeco ponesite vaše školske torbe već prvi dan na podjelu rasporeda.

Posebnu dobrodošlicu iskazujem našim prvašićima! Vi ste simbol novih početaka i imate posebno mjesto u školi. Radujemo se našem skorašnjem susretu!

Svim našim djelatnicima, učenicima i njihovim roditeljima neka je sretna i mirna nova školska godina !

S poštovanjem,

Davorin Medić, ravnatelj OŠ Marka Marulića Ljubuški

Poslijednja izmjena danaPetak, 03 Rujan 2021 08:59
 
index Instagram400x230 youtube