Markotić i Kvesić čestitali odlikovanim postrojbama HVO-a

Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja.

U sklopu obilježavanja ovog, jednog od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, predsjednik Republike Hrvatske uručio je odlikovanja hrvatskim generalima te dvjema postrojbama Hrvatskog vijeća obrane koje su sudjelovale u nizu pripremnih i završnih operacija oslobađanja - Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović. U ime Vojne policije HVO-a odlikovanje je preuzeo bivši načelnik Uprave Vojne policije HVO-a, brigadni general Zdenko Klepić, dok je u ime PPN Ludvig Pavlović odlikovanje preuzeo zapovjednik Postrojbe Ludvig Pavlović HVO-a, umirovljeni brigadir Davor Dodig.

Tim povodom čestitku su uputili gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

- Drage Ljubušanke i Ljubušaci, Hrvatice i Hrvati, hrvatski branitelji, poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, u ime Grada Ljubuškog i osobno čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluje. Čestitke upućujemo i odlikovanoj Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović, njihovim pripadnicima i članovima obitelji stradalih koji su položili život za obranu domovine. Kao Ljubušaci, možemo biti ponosni što je odlikovanje redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu uručeno postrojbi koju su činili naši brojni sugrađani i koja nosi ime po Ljubušaku Ludvigu Pavloviću, pripadniku Bugojanske skupine i časniku Hrvatske vojske. Pripadnik ove postrojbe i zapovjednik uz Božana Šimovića i Dragana Ćurčića bio je i legendarni Ljubušak Ante Primorac, koji je herojski i nesebično žrtvovao svoj mladi život. Hvala Vam!

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 05 Kolovoz 2021 15:17
 
index Instagram400x230 youtube