Potpisani ugovori s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte s područja kulture i sporta

Potpisani ugovori s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte s područja kulture i sporta Radio Ljubuški

Danas je u zgradi Kulturnog centra u Ljubuškom upriličeno potpisivanje ugovora s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte s područja kulture i sporta.

Grad Ljubuški je financijski podržao 27 projekata s područja kulture, te 23 projekta s područja sporta.

Uoči potpisivanja ugovora s dobitnicima, gradonačelnik Vedran Markotić je istaknuo kako je ovo prvi put da se dodjela sredstava vrši na temelju javnog natječaja.

„Po prvi puta ove godine smo proveli javni natječaj na koji su se mogle prijaviti udruge koje se bave kulturom i sportski klubovi s područja našeg grada i županije. Imali smo dosta prijavljenih. Hvala Bogu, imamo dosta sportskih klubova te udruga koje brinu o kulturi našeg grada i našim običajima. Na ovaj način pokušavamo na jedan transparentan način, koji je otvoren svima, omogućiti svima koji se bave sportom i kulturom da osiguraju sredstva za svoje projekte. Imali smo povjerenstvo koje je bodovalo i ocijenilo prijavljene projekte. Danas je bilo potpisivanje ugovora i brzo će ići isplata sredstava“, rekao je gradonačelnik Markotić.

Među projektima s područja kulture koje se grad podržao nalaze se organizacija Jazz festivala, Ljubuškog karnevala, Smotra folklora u Studencima, nabava opreme za mažoretkinje, te opreme za Limenu glazbu Humac, Napretkovo ljubuško ljeto…

Dobitnike pogledajte  OVDJE.

Na području sporta, grad je podržao više projekata, potporu su dobili rukometaši, nogometaši, atletičari, šahisti, odbojkaši, karataši, tenisači, paraglideri…

Rezultate pogledajte OVDJE.

Gradonačelnik Markotić se zahvalio svim klubovima i udrugama na svemu onome što rade za naš grad.

„Uvjeren sam da će, kada ova pandemija prođe, u idućoj godini za kulturu i sport biti dodijeljen veći broj sredstava i da ćemo pomoći još veći broj udruga i klubova. Hvala svim klubovima i udrugama koje promiču kulturu i rade hvalevrijedne projekte na području našeg grada i želim da svi oni znaju da će imati potporu Grada Ljubuškog i ubuduće“, poručio je gradonačelnik.

 
index Instagram400x230 youtube