Vesna Rakić: “Ljubušaci, dođite na predstavu u subotu, čeka vas puno zabave i smijeha”

Prva kazališna predstava u Kulturnom centru Ljubuški, od njegove obnove, održati će se za dva dana, u subotu 3. srpnja kada će glumci iz Orašja izvesti komediju “Ambrina gostiona”.

Predstava počinje u 20.00 sati.

Čeka nas jako puno smijeha. Predstava je zabavna i zanimljiva. Puno ima šale i smijeha, a poseban doživljaj pružaju tamburaši KUD-a Kralj Tomislav iz Tolise, koji će s nekoliko glazbenih brojeva obogatiti predstavu“, najavljuje Vesna Rakić, predsjednica Kluba kulture „Libuša“ koji je organizator ovog događaja.

Ona je pozvala Ljubušake da dođu u subotu pogledati predstavu, navodeći kako je riječ o komediji za sve generacije.

Ulaz je slobodan.

Svi oni koji su uživali u ljubuškim predstavama „Mrginji su u glavi“ i „Naoposum ili Nikako“ zasigurno će uživati i u ovoj komediji.

„Slično funkcioniramo naš Klub kulture Libuša i ekipa iz Orašja pa nam tako i predstave imaju slične tematike. Kod nas je u „Mrginjima“ bila obiteljska zavada oko mrginja, a kod njih u jednoj predstavi otac ne da kćeri da se uda za siromašnog, nego hoće bogatog. U našoj predstavi „Naoposum ili Nikako“ radnja se događa u kafani, a oni imaju „Ambrinu gostionu” koja isto opisuje međuljudske odnose u jednoj jako maloj sredini gdje „svak sve zna“, a ustvari nitko ništa ne zna. Na kraju se te tajne raspletu i odgonetnu, a sve to je začinjeno s puno smijeha“, objašnjava Rakić.

Ona dodaje kako je Klub Kulture Libuša s organizacijom ovog gostovanja krenuo u normalizaciju rada koji je bio prekinut pandemijom.

„Isto kao i svi koji se bave ovakvim stvarima gdje moraš pozvati dosta ljudi, tijekom pandemije nismo mogli organizirati nikakve događaje. Sami smo odlučili da ne želimo da se dogodi da dođu ljudi na našu predstavu i razbole se. Međutim, sada je situacija drugačija, organiziramo gostovanje naših Orašana, pozvani smo i u Široki Brijeg gdje nastupamo 31.07. sa predstavom „Naoposum ili nikako“. Imamo redovite probe, prijavili smo tri projekta na gradskom natječaju. Grad nam je izašao ususret i moram im se zahvaliti. Drago mi je da vide da se radi. Grad će nam pomoći da pokrijemo troškove gostovanja glumačke postave iz Orašja, a planiramo na jesen i jednu glumačku radionicu za mlade. Mi smo imali skoro pola članova mladih koji su otišli na fakultete i želimo obnoviti glumačku strukturu mlađih članova tako što ćemo organizirati glumačke radionice s profesionalnim redateljima“, najavila je Rakić.

Zahvalila je i Javnom poduzeću Parkovi d.o.o. Ljubuški na potpori u organizaciji predstojeće predstave.

plakat-714x1024.jpg

 

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube