Koronavirus zaustavio većinu planiranih aktivnosti i manifestacija na Kravici

Ljubuški je jedno od najljepših turističkih mjesta u Bosni i Hercegovini koje se može podičiti s očuvanim prirodnim ljepotama, među kojima se posebno izdvaja vodopad Kravica – oaza u kamenu.

U njegovoj ljepoti ne uživaju samo lokalni stanovnici, omiljeno je odredište turista iz svih krajeva svijeta. Brojni od njih su, nažalost, zbog pandemije koronavirusa u protekloj turističkoj sezoni bili uskraćeni za posjete, a i u nadolazećoj sezoni upitni su dolasci iz inozemstva, piše Dnevni list.

Prilagođavanje poslovne strategije

Shodno tome, JP Parkovi d. o. o., koje upravlja spomenutim lokalitetom, u godišnjem izvješću o radu u 2020. godini te programu rada u 2021, godini, navelo je kako će raditi na prilagođavanju poslovne strategije.

U izvješću stoji kako je prihod od prodaje ulaznica i naplate parkinga u protekloj godini iznosio 334.840 KM, a ako tome dodamo i prihod od prodaje vaučera, radi se o iznosu od 338.061 KM.

Kupnjom ulaznice stječe se pravo posjeta muzeju na Humcu i vodopadu Koćuša pa je u 2020. godini, kako navode u izvješću, prihod od prodaje ulaznica za posjet muzeju iznosio 804 KM.

Među planiranim aktivnostima u 2020. godini realizirano je postavljanje panoa dobrodošlice na ulazu na Kravicu, a na samom silazu prema vodopadu postavljena je nova drvena ograda. Ipak, većina planiranih aktivnosti nije provedena, a smanjena je i aktivnost oglašavanja na službenoj mrežnoj stranici, kao i komunikacija s medijima.

Marketinške aktivnosti

Među aktivnostima koje su planirane u nadolazećoj sezoni je uređenje partera ispred zgrade (blagajne), obnavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije na parkingu, kao i nabava i ugradnja pontonskog mosta koji bi zamijenio dosadašnji drveni most. U planu je i postavljanje dodatnih kanti za održavanje okoliša, nekoliko dodatnih klupa za odmor turista te zaštitnih plutača oko samoga vodopada. U novoj turističkoj sezoni u pogon bi trebao biti vraćen i turistički vlakić za prijevoz gostiju.

Nadalje, kako je predočeno u izvješću, u ovoj godini intenzivirat će se marketinške aktivnosti s ciljem privlačenja turista u ovim izazovnim vremenima te će se organizirati različite manifestacije. Od značajnijih je važno spomenuti Ljubuški outdoor festival koji će se održati od 28. do 30. svibnja, a koji uključuje natjecanja u trčanju, biciklizmu i paraglidingu.

Radit će se i na oglašavanju na mrežnoj stranici te će se redovito medijima slati informacije o ponudi za potencijalne posjetitelje.

 
index Instagram400x230 youtube