Polaznici Ljetne škole Stopama kraljice Katarine posjetili Humac i slapove Kravica [foto]

Ljetna škola Stopama kraljice Katarine organizira kreativni boravak djece i mladih iz iseljeništva i Domovine u Hercegovini. Koncept rada ljetne škole zasniva se sportu, zabavi, učenju i druženju. Mjesto održavanja ljetne škole nije statično i tijekom boravka polaznici borave u Međugorju, Ljubuškom, Mostaru i parku prirode Blidinje.

Prvoga dana Ljetne škole Stopama kraljice Katarine polaznici su se okupili i smjestili u Etno selu Herceg u Međugorju. Uživali su na hotelskom bazenu i međusobno se upoznavali i družili. Druženje se nastavilo uz večeru. Nakon večere održan je kratak sastanak na kojem su predstavljene planirane tjedne aktivnosti te su odigrali prvi kviz znanja u kojem je pobjedu sasvim zasluženo odnio crveni tim. Drugog dana škole polaznici su posjetili franjevački samostan sv. Ante Padovanskog na Humcu i najstariji muzeju gdje ih je dočekao humački gvardijan fra Dario Dodig, a održano im je  predavanje o kulturnom, vjerskom i nacionalnom naslijeđu te su obišli prirodnu ljepotu zavičaja slapove Kravica.

Tijekom boravka polaznici ljetne škole će obilaziti povijesne građevine, galerije i muzeje. Slušati će priče i legende o povijesnim događajima i osobama. Osim povijesti, kulture i religije polaznici će upoznavati običaje, glazbu i tradicionalna jela i pića hercegovačkoga kraja.

Boravak u Ljetnoj školi Stopama kraljice Katarine odlična je prilika za upoznavanje vršnjaka iz različitih država i sklapanje novih prijateljstava. U programu rada ljetne škole svaki dan je novi izazov jer na kraju dana organiziramo zabavne ekipne kvizove kroz koje ponavljamo sve što su tijekom dana vidjeli i čuli. Najzabavniji dio boravka u ljetnoj školi svakako su odlazak u atraktivni vodeni park, kupanje u hotelskom bazenu, razne športske aktivnosti, karaoke zabave i neizostavna seoska olimpijada.

Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".Fotografija Ljetna škola "Stopama kraljice Katarine".

 
index Instagram400x230 youtube