U Dom zdravlja Ljubuški isporučena vrijedna oprema

Dom zdravlja Ljubuški, unatoč izazovnim vremenima, uspješno nastavlja s realizacijom projektnih aktivnosti u sklopu Interreg IPA projekta prekogranične suradnje – IMPHACT.

Danas je ispred Doma zdravlja Ljubuški organizirana primopredaja vrijedne medicinske opreme, koja je kupljena u sklopu ovoga projekta.

„Izvršena je isporuka vrijedne medicinske opreme. Radi se o 12-kanalnom EKG aparatu i dva monitora za praćenje vitalnih parametara bolesnika. Zahvaljujemo se tvrtki „Broma bel“ iz Banje Luke na sudjelovanju u ovom postupku javne nabavke te urednom i pravovremenom izvršenju svih njihovih ugovornih obaveza. Ovi uređaji će nam omogućiti da tijekom obrade bolesnika u hitnoj medicinskoj pomoći imamo bolji uvid u njihovo zdravstveno stanje te potrebe za medicinskim intervencijama“, rekao je danas ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka.

„Zahvaljujući ranije realiziranom Interreg IPA projektu kojim je nabavljeno vozilo hitne pomoći s modernom medicinskom opremom već možemo pratiti stanje bolesnika tijekom hitnog transporta, a sada imamo mogućnost boljeg i lakšeg uvida u stanje tijekom pregleda i obrade u našoj ustanovi“, dodao je Landeka.

On je najavio kako će EKG aparat tijekom narednih dana uručiti djelatnicima u ambulanti obiteljske medicine u Vitini kako bi bolesnicima koji gravitiraju prema toj ambulanti omogućili bolju zdravstvenu skrb, a također je rekao kako bi u narednim tjednima trebali dobiti i aparate za magnetnu terapiju bola i funkcionalnu stimulaciju inkontinencije koji će biti korišteni za  potrebe palijativnih bolesnika u ljubuškom hospiciju.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 25 Veljača 2021 16:36
 
index Instagram400x230 youtube