U Kašču proslavljen sveti Antun Pustinjak [foto]

Mještani Kašča u nedjelju su proslavili blagdan svetog Antuna Pustinjaka, zaštitnika grobljanske kapelice u kojoj je i služena sveta misa u čast ovog sveca.

Euharistijsko slavlje, uz nazočnost 30-tak vjernika, predslavio je don Drago Ćurković, župni vikar župe Šipovača-Vojnići.

On je u emotivnoj i nadahnutoj propovijedi govorio o nasljedovanju sv. Antuna Pustinjaka u svakodnevnom životu, o potrebi vjernika da budu ponizni, da se čuvaju napasti te o životu ovog sveca.

Poznato je da je u mladosti izgubio oba roditelja. Kad mu je bilo 18 godina, potaknut milošću za vrijeme čitanja Evanđelja kod sv. mise, odluči izvršavati Isusove savjete i želje o savršenom životu, dok je za to vrijeme bio progonjen od demona u raznim obličjima.

Stekavši veliku duhovnu snagu – mnoge je privlačio svojim vrlinama te su mnogi su dolazili k njemu da žive pod njegovim duhovnim vodstvom.

Na kraju misnog slavlja don Drago je zazvao Božji blagoslov i zahvalio mještanima i vjernicima iz okolnih mjesta koji su sudjelovali u svečanoj svetoj misi u jedinoj kapelici u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji posvećenoj sv. Antunu Pustinjaku.

Don_Drago_Ćurković.jpg

IMG_20210117_111056_HDR.jpg

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 18 Siječanj 2021 19:11
 
index Instagram400x230 youtube