Dječiji vrtić Ljubuški – projekt “Moj grad Ljubuški”

Dječji vrtić Ljubuški ove godine planira realizirati projekt „MOJ GRAD LJUBUŠKI“ koji započinje početkom veljače jer se u veljači obilježava Dan grada Ljubuškog.

Cilj projekta je da se kroz mnogobrojne aktivnosti što bolje upozna grad Ljubuški, te omogućiti djeci da steknu određena znanja i predodžbe o gradu.

S djecom će razgovarati o tome gdje se što nalazi u gradu i što ima u kojoj zgradi, te ih odvesti u šetnju gradom.

Još jedan od ciljeva ovog projekta je odgovoriti djeci na mnogobrojna pitanja kao što su:
Kako je nastao grad?
Gdje se što nalazi?
Tko mu je dao ime?
Kakav je grad bio prije?
Što je u gradu najljepše?

Zadatak projekta je upoznavanje novih pojmova, usvajanje novih nazivlja i upoznavanje novih institucija kao što su GRADSKA UPRAVA, KULA HERCEGA STJEPANA, MUZEJ NA HUMCU, CRKVA SVETOG ANTE I SV. KATE, GLAZBENA ŠKOLA, GIMNAZIJA, OSNOVNA ŠKOLA MARKA MARULIĆA, KRAVICA, KOĆUŠA, ČEVELJUŠA, VOJNI LOGOR BIGESTE I DR.

Kroz različite edukativne igre planira se utjecati na razvoj dječje percepcije, prije svega vizualne, promatranjem fotografija, samostalnim fotografiranjem, pregledavanjem kalendara, monografije grada, slikovnica i drugog. Time će se utjecati na povećanje i bogaćenje rječnika, te razvoj govora kroz razgovor, slušanje priča, prepričavanje, gledanje i komentiranje viđenog.

“Projektom ćemo razvijati sposobnost za zajedničku igru, aktivnost, rad s manjom skupinom djece kod stvaranja pjesmica o gradu te ćemo potaknuti dječju znatiželju poticanjem na razmišljanje o gradu, povezivanje poznatog s nepoznatim i zaključivanje na osnovi provedenih aktivnosti.

Ovaj projekt je zamišljen i kao terenski rad. Takvim pristupom istraživanju djeca će sama svojim osobnim iskustvom moći vidjeti i doživjeti mjesta i ustanove u njihovom gradu.
1. POSJET GRADSKOJ UPRAVI I GRADONAČELNIKU
2. POSJET KNJIŽNICI
3. POSJET RADIO LJUBUŠKOM
4. POSJET GRADSKOM PARKU
5. POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI MARKA MARULIĆA
6. POSJET GLAZBENOJ ŠKOLI I CRKVI SV. KATE
7.POSJET POLICIJSKOJ UPRAVI LJUBUŠKI
8. POSJET MINISTARSTVU
9. POSJET NOGOMTNOM STADIONU BABOVAC

OSTALE AKTIVNOSTI
U suradnji s Foto klubom Fokus Ljubuški u vrtiću planiramo napraviti izložbu fotografija o Ljubuškom te nakon toga raspisati javni likovni natječaj na temu Ljubuški u kojem mogu sudjelovati djeca iz svih vrtića s područja Ljubuškog, kao i djeca koja ne idu u vrtić. Tročlani žiri će izabrati i nagraditi najbolje crteže.

Povodom Dana grada snimit ćemo video čestitku u kojoj će djeca iz Dječjeg vrtića Ljubuški pjevati i recitirati pjesme o Ljubuškom te tako svom voljenom gradu čestitati rođendan.
Planirano trajanje projekta je dva mjeseca kroz koja ćemo odgovoriti na mnoga dječja pitanja o Ljubuškom” napisali su iz Dječjeg vrtića Ljubuški na svom FB profilu.

 
index Instagram400x230 youtube