Poziv Ljubušacima da daruju krv

Zbog pandemije koronavirusa čitavu ovu godinu u SKB-u Mostar imaju problema s dolaskom davatelja u Transfuzijski centar i prikupljanjem dovoljnih količina krvi.

„Do sada smo nekako uspjeli balansirati, ali je jučer stiglo kritično stanje“, kaže za Radio Ljubuški Sanja Klarić i objašnjava da su stoga odmah jučer poslali hitni apel građanstvu.

Mnogi su se odazvali i otišli u Transfuzijski centar u Mostaru i darovali krv.

„Bez ovog apela ne bi uspjeli osigurati krv za one pacijente kojima žurno treba doza krvi“, kaže Klarić i zahvaljuje se svima koji su jučer priskočili u pomoć.

Osim u Transfuzijskom centru, gdje oni koji žele mogu otići darovati krv, odmah su pokrenute i akcije prikupljanja krvi na terenima.

Organizirane su akcije u Čitluku i Širokom Brijegu, a dr. Klarić je najavila kako će ovog mjeseca njihov tim doći na Humac gdje će također biti organizirana dobrovoljna akcija darivanja krvi.

„20. prosinca ćemo biti na Humcu i ovim putem pozivam i vaše pučanstvo da se pridruži i daruje krv“, navela je ona i dodala kako oni koji žele dati krv ranije mogu doći u Transfuzijski centar u Mostaru i to učiniti.

 
index Instagram400x230 youtube