Poziv poljoprivrednim proizvođačima na prijavu jesenske sjetve

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, koji planiraju obaviti jesenju sjetvu žitarica (pšenice, raži i ječma) , da shodno Javnom pozivu za prikupljanje prijava za poticanje jesenje sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2020.godinu, Federalnog Ministarstva za poljoprivrede, koji je objavljen u dnevnim novinama „Dnevni Avaz“, „Oslobođenje“ i „Dnevni list“ dana 25.09. 2020.godine.

Svrha prijave je ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova jesenje sjetve žitarica.

Prijavu jesenje sjetve mogu izvršiti popunjavanjem obrazca Prijava jesenje sjetve koji se može preuzeti na stranici Grada Ljubuškog,www.ljubuski.ba ili preuzimanjem istog na ulazu u zgradu Gradske vijećnice, Trg dr Franje Tuđmana 3.

Prihvatljivi troškovi za jesenju sjetvu žitarica u su : troškovi nabave sjemena, mineralnih đubriva i zaštitinih sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.Poljoprivredni proizvođač će troškove dokazivati fiskalnim računom o izvršenoj kupovini. Molimo proizvođače da fiskalne račune čuvaju, a o daljim aktivnostima bit će blagovremeno obavješteni.

Maksimalan iznos sufinanciranja je 1000,00 KM po krajnjem korisniku.

Na temelju pristiglih prijava Grad Ljubuški će sačiniti listu korisnika za sufinanciranje troškova jesenje sjetve i istu dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Popunjeni obrazac Prijave jesenje sjetve dostaviti do petka 09.10.2020.godine do 12:00 h u Službu za gospodarstvo i financije na ulazu u zgradu Gradske vijećnice, Trg dr Franje Tuđmana 3.

Prilog: Obrazac za prijavu sjetve

v.d. Gradonačelnik
Vedran Markotić

 
index Instagram400x230 youtube