Predsjednik Vanjskotrgovinske komore posjetio kompaniju Rofix, te Vinograde Nuić u Ljubuškom

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i direktor Mirko Bošković boravili su jučer u Neumu i Ljubuškom gdje su posjetiili hotel Sunce, kompaniju Rofix, te Vinograde Nuić.

Cilj posjeta bio je upoznati sa aktualnom situacijom i posljedicama uzrokovanim pandemijom koronavirusa, kao i planovima za budućnost.

Fokus razgovora predsjednika Vukovića i direktora Hotela Sunce u Neumu Luke Prkačina bio je protekla turistička sezona i uvjeti poslovanja u tijeku pandemije uzrokovane koronavirusom.

Direktor Prkačin upoznao je predsjednika Vukovića sa planovima za narednu turističku sezonu koji će prvenstveno biti usmjereni ka marketingu i brendiranju turističke ponude Bosne i Hercegovine. Cilj je što više afirmirati inozemne turiste od kojih su se mnogi po prvi put ove godine upoznali sa turističkim potencijalima Neuma.

Hotel Sunce je jedna od najmodernijih hotelskih građevina u Bosni i Hercegovini i nalazi se na samoj obali, u središtu grada. Raspolaže sa 400 kreveta , te savremenim ugostiteljskim sadržajima.

Nakon posjete Neumu, predsjednik je boravio u Ljubuškom gdje je posjetio kompanije Rofix i Nuić.

Predsjednik Vuković je s generalnim direktorom Rofixa za Bosnu i Hercegovinu Namikom Musićem razgovarao na temu suspenzija za uvoz repromaterijala, posebno se osvrćući na značaj zaštite domaće proizvodnje koja je ugrožena uvozom velikog broja proizvoda sumnjive kvaliteta.

Inače, kompanija RÖFIX je osnovana davne 1888. godine, dok je u Bosni i Hercegovini prisutan od 1995. godine. Za više od 20 godina postojanja kompanija se uspjela razviti u jednu od vodećih tvrtki proizvodnje i prodaje građevinskih materijala.

Zajedno sa vlasnikom i direktorom Nuić koncerna Josipom Nuićem predsjednik je obišao Vinograde Nuić koji su smješteni u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka i Blatina.

Vinogradi se prostiru na području od 35 ha, savršenih za uzgoj vinove loze. Tvrtka Nuić d.o.o. iz Ljubuškog koja već više od 25 godina na tržištu BiH predstavlja jednog od lidera u veleprodaji autodijelova i od početka je pozicionirana kao distributer dijelova premium kvalitete i najpoznatijih europskih i svjetskih brandova u auto branši.

 
index Instagram400x230 youtube