U Ljubuškom ponovno COVID ambulanta

Dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja i član županijskog i gradskog Kriznog Stožera danas je u izvještaju za Radio Ljubuški je potvrdio kako su jučer informirani iz SKB-a Mostar kako je još jedna osoba s područja Ljubuškog koja je bila pozitivna na koronavirus preminula u toj bolnici.

Izrazio je sućut obitelji i još jednom pozvao građane na odgovorno ponašanje.

„Moramo se odgovorno ponašati, izbjegavati nepotrebne kontakte, a u bliskim kontaktima nositi zaštitnu masku i redovito provoditi higijenu ruku. Nikome ne bi bilo draže nego nama zdravstvenim djelatnicima reći da koronavirus nije opasan i da se svi možemo normalno ponašati i vratiti se na stare obrasce ponašanja, ali moramo govoriti ono što je točno, što je dokazano i provjereno. Nemojmo dopustiti da neke stvari shvatimo kad ih osjetimo na svojoj koži ili na primjeru nekoga iz naše bliže obitelji, ta metoda je najgora metoda učenja“, upozorio je dr. Landeka.

On je još jednom pozvao sve Ljubušake da, ukoliko imaju povišenu temperaturu, bilo kakve respiratorne ili gastrointestinalne tegobe, glavobolju, malaksalost, gubitak osjeta njuha, a planiraju doći u Dom zdravlja Ljubuški, prije dolaska telefonski kontaktiraju svog liječnika ili se jave na broj Doma zdravlja Ljubuški.

„U tom kontaktu će liječnik uzeti sve potrebne podatke i uputiti bolesnika što mu je činiti, odnosno reci treba li dolaziti odmah na pregled, i kad se to procjeni, gdje će taj pregled biti obavljen. Taj telefonski kontakt nam je krucijalno važan kako bi zaštitili ostale korisnike naših usluga, ali i naše djelatnike“, rekao je dr. Landeka.

Dodao je kako su nanovo uredili i opremili COVID ambulantu u Domu zdravlja Ljubuški. Ona se nalazi u bivšem prostoru odjela Oftamologije.

„U COVID ambulanti će od sutra, 1. rujna, biti raspoređeni jedan liječnik i medicinska sestra u prvoj smjeni koji će u slučaju potrebe raditi preglede, potrebne dijagnostičke i terapijske postupke za COVID pozitivne osobe ili osobe sumnjive na COVID-19 infekciju“, rekao je dr. Landeka.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 31 Kolovoz 2020 12:30
 
index Instagram400x230 youtube