Dr. Landeka: Informacije o četvero novozaraženih u Ljubuškom

Dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, te član županijskog i gradskog Kriznog stožera govorio je u programu Radija Ljubuški o aktualnoj situaciji s koronavirusom u našem gradu, gdje je u protekla 24 sata registrirano četvero novozaraženih.

Kako je dr. Landeka istaknuo, riječ je o članovima jedne obitelji.

„Imali smo situaciju gdje je jedan naš sugrađanin bio u kontaktu sa zaraženom osobom na radu u Hrvatskoj. On je bio razvio određene blage simptome koji su upućivali na COVID-19, te smo testirali ovu osobu i članove obitelji. Testirano je pet članova obitelji i stigli su nam nalazi koji su pokazali da je četvero članova te obitelji pozitivno na koronavirus. Oni su pod nadzorom liječnika i pedijatara budući da u obitelji ima i djece“, kazao je dr. Landeka.

Dodao je kako se ova obitelj ponašala odgovorno otkako su doznali za simptome, te je broj kontakata minimalan.

Svi kontakti će biti popisani, pa će se krenuti i u dodatna testiranja, kaže nam dr. Landeka.

On ističe kako se bilježi rast novozaraženih diljem Županije:

„Danas popodne je najavljen sastanak Kriznog stožera ministarstva zdravstva gdje ćemo razgovarati o poštivanju svih zapovijedi koje su ranije donesene te puno aktivnijoj kontroli njihova poštivanja od strane nadležnih institucija. Bez toga ne možemo očekivati poboljšanje epidemiološke situacije u našoj županiji. Molimo još jednom sve one koji to mogu da izbjegavaju odlaske na svadbene svečanosti, a oni koji se tamo nalaze da izbjegavaju bliske kontakte , rukovanja, grljenje, da izlaze vani i da se ti prostori provjetravaju. To su mjere kojima možemo suzbiti širenje ove infekcije i svi skupa ako budemo radili na tom planu onda možemo očekivati poboljšanje epidemiološke situacije. Ali ako se nastavi ovim opuštenim tempom, nažalost, nećemo imati dobre vijesti za naše sugrađane“, rekao je dr. Landeka.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube