Bahati pojedinci teškim kamionima preko Banjskog mosta, mještani traže reakciju nadležnih, mogući i prosvjedi

Istaknuto Bahati pojedinci teškim kamionima preko Banjskog mosta, mještani traže reakciju nadležnih, mogući i prosvjedi

Vozači teških kamiona, natovareni protuzakonito iskopanom zemljom, već drugi dan prometuju preko Banjskog mosta, na kojem je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, čineći tako višestruke prekršaje u prometu čime uništavaju ionako ruševni most na granici Šipovače i Vojnića.

Mještani, zabrinuti za sigurnost mosta i svoju osobnu sigurnost, prvo su upozorili prijevoznike da ne prelaze preko Banjskog mosta, na što su se oni oglušili pa je upućen i poziv policiji.

Riječ je o kamionima tvrtke Grizelj, u kojoj su se izgleda odlučili oglušiti na prometna ograničenja, na zakone o iskopavanjima i oglušiti na brojna upozorenja.

No, mještani neće mirno gledati kako bahati pojedinci ugrožavaju most koji je desetljećima žila kucavica naseljenih mjesta u župi Šipovača-Vojnići preko kojeg svakodnevno prometuje na stotine vozila, a kojem prijeti opasnost urušavanja.

IMG_20200228_170003.jpg

Uputili su apel prema predstavnicima mjesnih zajednica Šipovača-Kašče i Vojnići, nadležnima u Ljubuškom i Županiji Zapadnohercegovačkoj te su pozvali policiju i inspekcije na djelovanje kako bi se poštivala i provodila vladavina prava.

U suprotnom će, kako mještani navode, bude li potrebno, životima braniti most i zajednicu od bandita koji su se izdignuli iznad zakona i čine što ih je volja.

 
index Instagram400x230 youtube