Dr. Landeka: Informacije o novom slučaju infekcije koronavirusom s područja Grada Ljubuškog

Zavod za javno zdravstvo ŽZH je danas objavio vijest o novom slučaju infekcije koronavirusom s područja Grada Ljubuškog.

Zbog točnog informaranja naše javnosti, želimo reći da se radi se o osobi koja je već preko mjesec i pol dana hospitalizirana u SKB Mostar te je do infekcije došlo kontaktom s pozitivnom bolesnicom tijekom hospitalizacije.

Prema podacima koje imamo iz SKB Mostar kod bolesnice se radi se o blažem obliku bolesti.

Drugih dvoje pozitivnih bolesnika se nalaze pri kraju zdravstvenog nadzora, trenutno su bez tegoba, dobro se osjećaju.

Danas je obavljeno jedno retestiranje, a u ponedjeljak ćemo obaviti i retestiranje za drugu osobu te očekujemo negativne rezultate PCR testova.

Prateći situaciju u našem okruženju i vrlo lošu epidemiološku situaciju u pojednim dijelovima Bosne i Hercegovine, apeliramo i dalje na striktno poštivanje važećih zapovijedi i preporuka Kriznih stožera Ministarstava zdravstva na federalnoj i županijskoj razini, a poseban oprez treba obratiti na poštovanje epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima, gdje se okuplja veći broj ljudi.

Ističemo još jednom, da su nam okupljanja na svadbenim svečanostima, noćnim klubovima i sličnim mjestima vrlo rizična i prijete naglom pogoršanju epidemiološke situacije, zato duži boravak na takvim mjestima treba izbjegavati, kad god je to moguće, posebno za rizične skupine stanovništva. Ukoliko je prisustvo na takvim okupljanjima neodgodivo, moramo se ponašati maksimalno odgovorno, izbjegavati bliske kontakte, rukovanje, grljenje, redovito prati i dezinficirati ruke te prostore adekvatno ventilirati i redovito provjetravati, stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Landeka, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube