Pored rijeka i vodopada, Ljubušaci nemaju potrebe ići na more [video]

Istaknuto Pored rijeka i vodopada, Ljubušaci nemaju potrebe ići na more [video]

Nazdraviti s društvom, kušati dobru hranu, kupati se ili jednostavno uživati u prirodnim ljepotama - bogata ponuda za odmor u Hercegovini, posebno u Ljubuškom, gdje se na rijeci Trebižat nalaze tri vodopada, a lokalnom stanovništvu odlazak na more, kažu, nije prioritet.

- Ljubušaci toliko i ne hrle na more tako da je rijeka Trebižat prvo i osnovno, a onda ako se stigne, ako su mala djeca, da malo okuse i slane vode, onda i more - pojašnjava Ivan Bebek za Novu BH.

Osim dobro poznatog vodopada Kravica, u blizini se nalaze i vodopadi Čeveljuša i Koćuša. Iako manje poznate lokacije, brojni su oni koji ovdje ljetuju godinama.

- Ovdje ljetujem već 40 godina, moj otac je odavde i moja djeca su isto naučena dolaziti ovdje. Mogli bi na Jadranu svugdje ljetovati, ali svake godine se ovdje vraćamo. Jednostavno, prekasno, kao raj na zemlji - veli Ivana Mandić iz Zagreba.

- Došao sam iz Chicaga i ovdje sam svaki dan. Za mene je ovo najljepše mjesto na svijetu. Prošao sam čitavu Ameriku, ali ovdje se osjećam naljepše - kaže za vodopad Koćušu Mišo Bebek.

Čista rijeka Trebižat idealna je za rashladiti se u vruće ljetne dane. A kako bi doživljaj bio potpun, uređene su i male plaže.

- Najdraže mi je skakat sa skakala na glavu, s buka na glavu i u bunaru se kupati - govori mladi Andrija Mandić.

Iz godine u godinu, ponuda na ovim lokacijama se poboljšava. Stranih gostiju nema, no ugostitelji obližnjih restorana zadovljni posjetama bh. građana.

- Imamo brojne restorane, kupališta, čistu vodu, netaknutu prirodu. Ovdje radim već 15 godina i vidim da se Ljubuški i ovaj lokalitet sve više uzdižu na turističkoj ponudi, pogotovo ove godine, uslijed korona krize. Sve više imamo posjetitelja sa šireg područja - kaže za Novu BH ugostitelj Boro Grgić, prenosi Ljubuški IKS Portal.

Upravo ovakve lokacije, posebne zbog nemogućnosti prelaska granice, mogu biti dobra opcija za ljetni odmor.

- Što se tiče kupališta i svega, svaki vid odmora i uživancije, mislim da Hercegovina, kao turistička destinacija, sigurno može to da pruži - smatra Eldina Beširević iz Mostara.

Za posjetitelje odmor i uživanje, a za turističke djelatnike mogući spas sezone.

 
index Instagram400x230 youtube