Prkačin sasvim otvoreno u otvorenom:„Baščaršijski foliranti, nakon neviđene klaonice u ratu, sada žele građansku državu…“

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sinoć je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno Bosnu i Hercegovinu nazvao disfunkcionalnom zemljom s velikim demokratskim deficitom,

upitavši se kako takva zemlja može dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Što se tiče BiH, rekao je da je 2016. upravo Andrej Plenković pomogao u podnošenju aplikacije za članstvo u Europskoj uniji.

- Ali ne bilo kakva BiH, ne BiH koja je institucionalno disfunkcionalna, koja nema reforme, koja nije napravila zapravo u ovih šest godina nikakvih pomaka, rekao je Grlić Radman.

Ante Prkačin je rekao da je u emisiju došao kako bi progovorio o kontinuitetu 20-godišnjeg političkog uništavanja Hrvata u BiH.

Između ostalog je rekao da je "tragedija da hrvatsku državu porazi jedna poludržava, da hrvatski narod porazi jedan polunarod", na što je urednik i voditelj Mislav Togonal rekao da se radi o šovinizmu, što je Prkačin odbacio. Ustvrdio je i da su Hrvati jedini narod kojem odgovara BiH po Daytonu.

- Naš narod iz BiH plaća danak kako bi se pripremio dolazak Andreja Plenkovića i njegovih privatnih interesa u Bruxelles. To je cijela priča koja stoji iza ovoga, poručio je Zvonimir Troskot (Most), kojega je potom kritizirao Grlić Radman.

- Vi živite izvan svijeta i izvan vremena, rekao je između ostalog Grlić Radman Troskotu.

No, pomutnju je izazvao saborski zastupnik Prkačin kazavši kako „Baščaršijski foliranti, nakon neviđene klaonice u ratu, sada žele građansku državu…“

„Poturčeni makedonci, poturčeni Srbi i Crnogorci sada postaju Bošnjaci, šta se krije iza svega...“, kazao je Prkačin.