Predsjednik svih Hrvata zagrmio: Ovog je dosta! Za nas je vitalno pitanje hoće li hrvatske predstavnike birati Bošnjaci ili Hrvati! [video]

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon u BiH.

- Dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona u BiH, dok Amerikanci, Englezi, Nijemci ako mogu i hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promijene Izborni zakon u idućih pola godine i ne daju Hrvatima temeljna prava, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO - rekao je.

Smatra da Hrvatska i Europa konačno trebaju riješiti probleme Hrvata u BiH.

- Volio bih da oni nas podrže u našim problemima, koji su sigurnosni i važni za Hrvate i Hrvatsku jer smo granična država. Politiku u Sarajevu nam kroje Finci, Šveđani, Nizozemci i Nijemci. Mnogi spavaju s plišanim medom, ali znaju sve o ratu i nevoljama. Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena - izjavio je, prenose mediji.

Predsjednik Milanović te navode je dodatno prisnažio:

- Za Finsku je to vitalno pitanje. Za nas je vitalno pitanje hoće li u Herceg-Bosni, Županiji Zapadnohercegovačkoj ili u Fojnici hrvatske predstavnike birati Bošnjaci ili Hrvati. Jel' pošteno? E sad će za ovo čuti ljudi koji to inače nikad ne čuju, jer nas maltretiraju trećepozivci s plišanim medvjedićima, sad će to čuti i američki predsjednik pa da vidimo što oni mogu napraviti za Hrvatsku Jer ovog je dosta - poručio je predsjednik Republike Hrvatske.

Pogledajte videoprilog:

Poslijednja izmjena danaUtorak, 26 Travanj 2022 14:18