ĆOSIĆ: Uzalud su Platon, Rousseau, Weber i drugi govorili o legitimnosti, naš nesretni Helez zna samo za tiraniju i uzurpaciju

Premijer Zapadnohercegovačke županije i dopredsjednik HDZ BiH Zdenko reagirao je na izjavu dopredsjednika SDP BiH Zukana Heleza kako kako su legitimno predstavljanje izmislile “barabe iz Zapadne Hercegovine”.

“To legitimno predstavljanje nema nigdje, nema u Ustavu BiH, Dejtonskom sporazumu Dakle, to legitimno predstavljanje ne postoji nigdje. To je ‘par baraba u zapadnoj Hercegovini stavilo u eter medijski’ i sada se priča o tome, izjavio je Helez za sarajevsku redakciju N1 televizije.

-Kad neplivač upadne u more ili Helez u bošnjačku kolektivnu histeriju onda ne možete očekivati nikakvu racionalnu misao, nikakav racionalan potez. Uzalud su Platon, Jean-Jacques Rousseau, Max Weber i mnogi drugi govorili o legitimnosti vlasti, naš nesretni Helez je za taj pojam čuo, kako on kaže od baraba iz zapadne Hercegovine, kazao je Ćosić za Hrvatski Medijski Servis osvrćući se na Helezovu izjavu.

Čovjek je, veli Ćosić, čitao, valjda, Daytonski sporazum pa otkrio s ponosom kako u Daytonskom sporazumu nema toga pojma. Kao da je Daytonski sporazum nekakav rječnik pojmova koji ne razumije Helez.

-Svaka vlast podrazumjeva legitimnost tj. davanje pristanka onima koji su u vaše ime na vlasti. Iznimka tom pravilu su tiranija, diktatura i uzurpacija. Upravo su tiranija i uzurpacija željeni ambijent u kojem bi Helez znao plivati, zaključuje Ćosić./HMS/