Društvo novinara BiH: Mladen Bošnjak je bio enciklopedija koja hoda

Bivši predsjednik Društva novinara BiH, dugogodišnji član Upravnog odbora Duštva, Mladen Bošnjak, preminuo je u 62. godini.

Bošnjak, poznati reporter i sportski novinar iz Ljubuškog, bio je istaknuti kolumnista portala Sportske.ba, a dugo je pisao i za Sport koji je izlazio kao izdanje Avaza. Mnogi regionalni, ali i bh. mediji često su ga zvali i za analize društvenih prilika, a njegove kolumne bile su redovan gost širom regije. Bio je, sigurno, jedan od najboljih sportskih novinara na ovim prostorima, navode iz Društva novinara BiH.

Ističu da je od svojih 62 godine života, Mlađo barem 45 iz Ljubuškog kretao na sve četiri strane svijeta. Putovao, družio se i svima s kojima je nesebično dijelio svoju opčinjenost životom, podastirao priče iz čudesne prošlosti i sadašnjosti rodnog kraja i Hercegovine, one opore, ali tople, koju je neizmjerno volio i čiji je najpouzdaniji kroničar bio. Baš kao što je volio ljude s kojima se družio i bio im prijatelj.

– Potvrđivao je to u brojnim tekstovima, analizama, reportažama, ali i gostovanjima u brojnim medijima, pišući, ali i govoreći strastveno kako o političkim dešavanjima, životu ili sportu. Malo je onih koji se danas kao novinari potpisuju, a koji su sa Mlađom o bilo čemu, mogli i neriješeno. Jer Mladen je bio enciklopedija koja hoda – navodi se u priopćenju.