Jugoslavije već dugo nema, ali još zapravo nije umrla u - Hrvatskoj!

Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda – A.G. Matoš

U  naslovu parafrazirao sam frazu zagrebačkog jugoslavenskog ”Jutarnjeg lista”, osvrćući se na masovno hodočašće od Đorđa Balaševića po hrvatskim gradovima pokazuje izgubljenost jednog djela Hrvata. ”Takve scene nemoguće je vidjeti kada umre zaslužni Hrvat, kada umre hrvatski branitelj, kad si mnogi hrvatski branitelji upravo zbog ovakvih manifestacija nepoštivanja svojega, a veličanje tuđeg, oduzima život, jer  se  zapitaju: “Za koju sam se ja državu borio i doista u kakvoj mi to državi živimo”?

Lili Benčik: Što se to dogodilo sa sustavom vrijednosti u Hrvatskoj?

”Tuguje za njim (Balaševićem) danas Hrvatska i cijela regija”(!?), piše Aleksandar Dragaš (19.02.2021. jutarnji.hr). Od velike ”tuge” mnogi su dobili mučninu u želudcu, čak se i Bog zgrozio na Đoletinu pjesmu ”O, j..o  ga Bog”, čime je povrijedio svakog vjernika i kulturnog čovjeka. Što reći o ožalošćenim lunaticima  koji su sa suzama donijeli cvijeće i upalili svijeće te ispunili njegovu zadnju želju i postavili plakat na ćirilici (…) u centru Zagreba? Našli smo odgovarajući tekst latinskoj poslanici: Asini est clitellam ferre libenter. Svojstvo je magarca da rado nosi samar.

Doista, kakava je to država RH?

Najprije bismo trebali ustanoviti razliku između gluposti i genijalnosti. Naime, Einstein je rekao, da ”genijalnost ima svoje granice”, a  Krleža tvrdi da je ”ljudska glupost neizmjerna.”  Iako su im definicije različite, jer jedan govori o granicama genijalnosti, a drugi o neizmjernoj gluposti, mi ćemo se zadržati na Krležinoj definiciji, jer njegova je spoznaja o hrvatskoj gluposti iz prve ruke.

Objasnit ćemo Krležinu rečenicu: ”Snaga ljudske gluposti je ogromna, složena, umrežena.” Na toj snazi i besmislu mnogi temelje svoj osobni rast i razvoj, naročito u politici gdje je sve dozvoljeno.

– Puno gluposti, jednostavnih, složenih, umreženih utilitarnih, licemjernih, ulizivačkih, pojedinačnih, stranačkih, profesionalnih, laičkih, civilnih, građanskih, crkvenih, političkih, nacionalnih, vjerskih, duhovnih, zdravstvenih, endemskih, pandemijskih, filozofskih, povijesnih, feminističkih, ortodoksnih, moderni, domaćih i uvoznih, imamo priliku svaki dan slušati i vidjeti u medijima. Malo tko reagira na te gluposti, koje su često planirane laži.

– Dakle, glupost je manjak inteligencije, razumijevanja, razuma, humora ili zdravog razuma. Glupost može biti urođena, stečena ili reaktivirana, tj. djelovati kao obrambeni mehanizam, od mnogo toga ili čega, unutarnjeg i vanjskog. Nije rijedak slučaj da se glupost pojavljuje u sva tri oblika djelovanja ili u pojedinim kombinacijama.

– Zaključno, glupost nema veze s obrazovanjem, formalnim ili neformalnim, kao ni sa  društvenim statusom, funkcijama, nacijom vjerom, spolom i rodom.”

Ankica Benček: Glupost naša svakidašnja

Politička panorama RH

Srce me boli kad vidim i čujem da je Lijepa naša rasadnik europske gluposti. Nema dana koji nije ispunjen glupostima u sredstvima priopćavanje u Hrvatskoj, samo je pitanje, tko stoji iza tih gluposti, koje su ujedno fake news i laži s kojima se želi naškoditi hrvatskom narodu, ili u krajnjem slučaju nanijeti sramotu.

Ako uzmemo u obzir s kolikim se problemima suočava Plenkovićeva hrvatsko-srpska vlada u RH: coronavirus, cjepivo, gospodarska kriza, posljedice potresa na Banovini, uskraćeno školstvo, nesigurnost nacionalne sigurnosti, masovna migracija i ponovna emigracija, pravosuđe koje osuđuje hrvatske branitelje i ne osuđuje  ratne zločince, u  Saboru  se ”hrvatski zastupnici” sprdaju s hrvatskim svecima i svetinjama, braniteljima Hrvatskog obrambenog rata; RH je  država u kojoj se veliča krvnika Tita, jugoslavenstvo, četništvo, fašističko srboslavlje – SPC.

Prikazuje se antihrvatske filmove: ”Dnevnik Diane Budisavljević” i ”Dara iz Jasenovca”, koji će također biti prikazani u  hrvatskim školama, gdje će hrvatsku djecu u obrazovnom ”vaspitanju” odgojiti u janjičare, kao što su to činili Turci s hrvatskom otetom djecom, koji su kasnije, ne znajući,  bili najveće ubojice svojih roditelja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio: ”Ja sam inicirao da se snimi Dara iz Jasenovca. Gledao sam film, svidio mi se. Težak je, ali mislim da je važan za naš narod. Važno je što je napokon napravljen film o najvećem stratištu srpskog naroda.”

Vučić: Ja sam inicirao da se snimi Dara iz Jasenovca

Ne samo što je Vučić  pohvalio film ”Daru iz Jasenovca” već je nagradio odlikovanjem ravnatelja i scenaristicu tog filma Predraga Gagu Antonijevića i Natašu Drakulić. Dočim u Hrvatskoj najpohvalnije ocjene o filmu dao je ”istoričar” Hrvoje Klasić i portal index.hr.

Što reći o hrvatskim ubojicama za pisaćim strojem: ”povjesničarima” (istoričarima): I. Goldsteinu, T. Jakovini,  Hrvoju Klasiću, D. Markovini;  novinarima:  B. Pofuku, G. Gerovacu, A. Tomiću, M. Jergoviću, D. Pilselu; tiskanim medijima: srpskom ”Večernjem listu”, jugoslavenskom ”Jutarnjem listu”, ”Slobodnoj Dalmaciji”, ”Novom listu”, četničkom tjedniku ”Novosti”, te mnoštvo anti hrvatskih portala među kojima se ističe index.hr.

Što se tiče malih ekrana, nažalost, izuzev nekoliko lokalnih hrvatskih  kanala, nema niti jedan nacionalni hrvatski TV kanal, ali ima izobilje srpskih programa, čak i srpskih TV kanala u RH! U ovakvoj hrvatskoj državi živi hrvatski narod nakon 26 godina od obnove samostalne, slobodne i demokratske Republike Hrvatske!? Parafrazirat ću izraelsku poslovicu: Perditio tua ex te (Israel) Croatia – Propast tvoja od tebe je, (Izraele) Hrvatska.

Uzrok i povod nastanka ratnog radnog logora Jasenovac

Dr. Dragan Hazler, utemeljitelj i prvi predsjednik HAZUD-a, jedan je među najpoznatijim i najaktivnijim hrvatskim i svjetskim znanstvenicima i političkim djelatnicima na hrvatskim portalima i društvenim mrežama, oglasio se poduljim osvrtom o ratnom radnom logoru Jasenovac, gdje među ostalim kaže: ”Poglavnik dr. Ante Pavelić nije trebao mrtve Srbe, nego žive zarobljene hrvatske neprijatelje, koji će radom ‘plaćati’ svoje grijehe protiv Hrvatske. Ako je neki zarobljeni Srbin bio tako veliki zločinac bio je ubijen. U logoru Jasenovcu je streljano 14 ustaša, jer su svojim negativnim djelovanjem zaslužili smrtnu kaznu. U Jasenovcu nije strijeljan nijedan Židov, nego ih je oko 100 Poglavnik smjestio u Jasenovac, da ih Hitlerovi nacisti ne odvedu u Auschwitz. U jedinicama ustaške i domobranske vojske bilo je što vojnika, što časnika oko 1500 Židova. Sinagogu u Zagrebu, u Praškoj ulici,  nije srušio dr. Ante Pavelić, nego Tito. (Dakle, činjenica je da u Jasenovcu nitko nije ubijen zato što je bio Srbin, Židov, Cigan ili Hrvat, već ako je bio neprijatelj NDH, RT).

– Ako pišemo o Jasenovcu onda bi trebalo početi barem s ”ujedinjenjem” 1. prosinca 1918. kad je Kostajnički Srbin ili vlaho-Srbin Svetozar Pribičević odveo ‘guske u maglu’ kako je taj odlazak u Beograd na poklon Srbima zasljepljenih hrvatskih političara nazvao dr. Stjepan Radić. Već 5. prosinca Beogradska trojka: Svetozar Pribičević zajedno s princom Aleksandrom Karađorđevićem i ministrom “spoljnih dela” Nikolom Pašićem šalju nalog Grgi Anđelinoviću zapovjedniku zagrebačke policije, koja se već zove zagrebačka žandarmerija, da ubija razvojačene hrvatske domobrane na Trgu Bana Jelačića. To je bio uvod u suvremena srbijanska i hrvatska ubijanja Hrvata.”

USTAŠE SU NAJSTARIJA HRVATSKA VOJSKA SVIH VREMENA DO 1945., piše velikim slovima Ustaša Dragan Hazler

Nakon objave ovog osvrta razvila se živa diskusija o Jasenovcu, kao u Slobodnoj tribini, gdje su mnogi iznijeli svoja mišljenja, među kojima su bili: Josip Pečarić, Boris Barać, Mladen Panjak, Ivan Valek, Boris Vidović, Zdravko Gavran i drugi.

Panika u Hrvatskoj i Srbiji zbog Jasenovca

Akademik Josip Pečarić, za koga možemo reći, da je živa enciklopedija u Hrvatskoj, ne samo po broju objavljenih knjiga, napisanih znanstvenih osvrta i članaka, nego je i čovjek s izuzetnim ljudskim vrlinama u iznošenju istine o tragediji hrvatskog naroda od Bleiburga (1945.) do Petrinje (2021.). Upravo je (01.03.2021.) objavio osvrt : ”Panika u Hrvatskoj i Srbiji zbog znanstvenog dokaza o Jasenovačkoj laži.”, gdje među ostalim piše:

”Koliku je paniku kod vlasti  u Hrvatskoj i Srbiji izazvao znanstveni rad dr. sc. Nikole Banića i prof. dr. sc. Nevena Elezovića u kojem je matematički dokazano da su popisi žrtava u Jasenovcu lažirani pokazuje šutnja kojoj je taj rad, objavljen u Q1 časopisu, dakle jednom od najpoznatijih časopisa, dočekan u Hrvatskoj. U glavnim medijima ni riječi, a ni po portalima nije objavljeno ni riječi o tome. Nisu objavili da je srušen  glavni ‘dokaz’ o genocidnosti hrvatskog naroda. Doista je strašno taj dokaz pogodio sve one kojima je to bila garancija da će i dalje držati hrvatski narod u pokornosti. Da, u Hrvatskoj je jedino ostalo da se taj izuzetni znanstveni rad sakrije od javnosti.

–  S druge strane dolazi im pomoć iz Srbije pa novi patrijarh srpski Porfirije dolazi u Jasenovac. Kao ni on ne zna za znanstveni dokaz o lažiranom popisu koji daje mnogo manji broj od onog koji spominju u Srbiji, ali koji i dalje osigurava navodnu genocidnost hrvatskog naroda, pa Patrijarh u Jasenovcu ponavlja već poznatu priču. Tako je Patrijarh naglasio da su se oni koji su u Jasenovcu učinili ‘najmonstruoznija zla ispisali iz svakog naroda’ i ‘upisali u neljude’…”

PANIKA U HRVATSKOJ I SRBIJI ZBOG ZNANSTVENOG DOKAZA O JASENOVAČKOJ LAŽI….

Dakle, ”u Hrvatskoj im je jedino ostalo da se taj izuzetni znanstveni rad sakrije od javnosti”, piše akademik Pečarić. Ali, nije istaknuo, da je pojačana hajka na hrvatski pozdrav ZDS, od manjinaca: srpskih četnika, posrbljenih Židova, posrbljenih Cgana i talijanskih fašista u ”Hrvatskom” Saboru i u medijima, jer to je ”ventil”,  kad ih se uhvati u laži, onda krive ZDS zbog ”ugroženosti  Srba, Židova, Cigana i Talijana” u RH!

Zahtjev za prekid diplomatskih odnosa Hrvatske sa Srbijom

Institut hrvatskog državnog prava u Zagrebu poslao predskjedniku RH Zoranu Milanoviću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću zahtjev za prekidom diplomatskih odnosa  Republike Hrvatske s Republikom Srbijom. Među ostalim u Optužnici stoji: ”Današnji srpski kripto-vođa Aleksandar Vučić iskoristio je položaj Predsjednika Repubike Srbije da bi snimio imperijalistički antihrvatski film ‘Dara iz Jasenovca’. Čuju se glasine, međutim, da ste ga Vi – zbog poznate mržnje prema pripadnicima HOS-a – u tome, zajedno sa zagrebačkom bankom , servirali. Zato ću podnijeti odgovarajuću tužbu za utvrđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu:

Tužitelj: dr. sc. Tomislav Dragun, Zagreb Pete Poljanice 7

Tuženici: (1) Gordan Jandroković, Zagreb Trg sv. Marka 2 (za Republiku Hrvatsku), (2) Mile Boban, Texas USA (za Ustaški pokret), (3) Robert Richard Klinke, veleposlanik, Zagreb, Ulica grada Vukovara 64 (za SR Njemačku)

Dokazi: (1) Forenzičko izvješće Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, (2) Arhiv Spomen područja Jasenovac, (3) Arhiv Lordana Zafranovića, (4) Arhiv Dane Budisavljević, (5) Arhiv Pretraga Gage Antonijevića, (6) Hrvatski državni arhiv, (7) Arhiv Ustaškog pokreta

Svjedoci tužbe: (1) Aleksandar Vučić, (2) Zoran Milanović, (3) Ivo Goldstein, (4) Franjo Habulin, (5) Veljko Kajtazi, (6) Josip Jurčević, (7) Slavenka Drakulić

Svjedoci obrane:  (1) Mladen Ivezić,  (2) Igor Vukić,  (3) Nikica Barić,  (4) Rudi Tomić, (5) Martin Planinić, (6) Josip Pečarić, (7) Hamza Mujagić.”

Zaključna  misao

Sažetak: Turga za Đoletom u Hrvatskoj i cijeloj regiji; doista, kakva je to država RH?; filmovi – ”Dnevnik Diane Budisavljević” i Vučićeva ”Dara iz Jasenovca”; panika u Hrvataskoj i Srbiji zbog Jasenovca; prekid diplomatskih odnosa sa Srbijom; podnijeta tužba protiv Republike Hrvatske.

Sve gore navedeno je potresno i uznemirujuće, što ne može normalnog čovjeka ostaviti ravnodušnim. Još kada bismo, uz ovaj osvrt, dodali razgovor Mladena Pavkovića s Ivanom Krmpotićem, koji je osnovao prve hrvatske redarstvene snage 1990., te bio svjedokom Tužiteljstva na suđenju za ubojstvo Stjepana Đurekovića u Njemačkoj, autor je knjige: ”Kako je UDBA stvorila Hrvatsku”. Evo samo jedno pitanje i jedan odgovor:

Pavković: Smatrate li da se još nismo oslobodili UDBE, da ona i dalje prikriveno radi?

Krmpotić: Ne da se nismo oslobodili tog sustava i ljudi, nego oni i dalje vladaju i nalaze se u svim porama društva. Oni drže ključne resore, jer je njihov ego nastao u sustavu u kojem su rođeni i stvarali i oni smatraju kako im to sve pripada. Recite mi, koliko je djece tih državnih funkcionara iz bivšeg sustav danas otišlo u Irsku ili pere guzice u Austriju starijima i nemoćnima? Dalje Vas pitam, tko je rukovodeći sastav hrvatskih branitelja? Tko vlada javnim tvrtkama,? Pa to su sve više-manje ljudi bez dana radnog staža. No, svaka čast iznimkama. Odite samo pogledajte u financijski sektor, industrijski, gospodarski, diplomatski, školstvo, sudstvo, državne tvrtke. Sve su uzeli oni ili njihova djeca.

Pavkovićev razgovor s Ivanom Krmpotićem, koji je stvarao hrvatsku policiju: „Kako je UDBA stvorila Hrvatsku“?

Pitam se, zašto sam žrtvovao tri četvrtine svoga života radeći u izgnanstvu za oslobođenje Hrvatske, za slobodu hrvatskog naroda od svih domaćih i vanjskih neprijatelja? Čašu mi je prelila vijest, ”da su u Zagrebu izdali čovjeku rodni list na kojem piše da je rođen u Vukovar, u Srbiji.”

Džanna Wegenhoffer: ”Bazarnost u Zagrebu”

Znao sam, da je dug put do slobode i pravde. Vjerovao sam također da je hrvatski narod pobožan, radišan i domoljuban. Međutim, kada sam pisao samo ovaj minimum u osvrtu, dolazim do zaključka da nismo iskreni vjernici, jer tko vjeruje u Isusa Krista ne podržava sotone na vlasti i u Crkvi; tko je radišan, taj ne ostavlja neobrađenu svoju zemlju i ide obrađivati tuđu, ili kako Krmpotić reče ”prati guzice u Austriji starijima i nemoćnima”;  nismo ni domoljubljiv narod, jer  smo dozvolili onim koje smo pobijedili da vladaju s nama u oslobođenoj Hrvatskoj kako su vladali i u Jugoslaviji!? Nitko tko je ikad sudjelovao u pobuni protiv države ne može sudjelovati u vladi. (Amandman 14 Ustava SAD-a)

Bivši  čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je u srijedu da je Upravni sud ukinuo odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nakon koje je on prije pet godina otišao iz politike, a otklonio je i nagađanja da će se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Karamarko je za RTL Direkt rekao kako je stranka kojoj je bio na čelu u cijeloj se priči ponijela kukavički, da ga nitko  iz aktualnog  vrha nije  ni nazvao te da nakon pet godina u samoizolaciji više na namjerava šutiti.

”Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru  mog uništenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku, ne znam, smanjivanja uvoza, a  povećavanje proizvodnje, dakle udar na  uvoznički lobi. Imali smo čitav niz probema, i ideoloških u končnici. Rekao bih da je  Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku.”

Karamarko: Hrvatska je danas Jugoslavija u malom, više neću šutjeti

Što nam je činiti, kako bismo se oslobodili jugosrpskog virusa, koji je opasniji od corona virusa? Latinska poslovica kaže: Neglecta  solent incendia sumere vires –  zanemareni se požar obično ojača. Ili, svako zlo treba zarana spriječiti.

Što radi narod kada se nađe u bezizlaznoj situaciji? Stvara pobunu i ide u borbu za opstanak i ostvarenje osnovnih ljudskih prava u svojoj domovini. ”Dok budemo imali domaćih izdajica… dotle ćemo imati tuđih gospodara.. tuđinca ćemo imati dok se narod ne osvijesti.” Dr. Ante Starčević

Dakle, bilo bi sudbonosno osnovati Hrvatski pokret solidarnosti (HPS), u kojem bi trebale biti zastupljene sve hrvatske domoljubne i državotvorne stranke, organizacije, društva i Crkva u Hrvata. Predstavnici postojeći hrvatskih nacionalnih stranaka, udruga i zajednica trebali bi, zbog potrebe opstanka hrvatskog naroda, ući u koaliciju (savez) i međusobno izabrati vodstvo, koje će imati legitimitet, sposobnost i osobnu spremnost za osvještenje hrvatskog naroda i konačno pobijediti domaće izdajnike, odnosno petu kolonu, i učvrstiti granice sa susjedima na kopnu, moru i nebu. U nevolji ne treba plakati, nego tražiti lijek, a lijek je u hrvatskom zajedništvu za sveopće dobro hrvatskog naroda. Samo složni su jaki – samo jaki su slobodni!

Nalazimo se u Korizmi, u doba u kojem se zahtijeva od nas da učinimo nešto značajno za one kojima je najpotrebnije, a danas je najpotrebnije osloboditi se ropstva i poslušnosti sotonama koji vode hrvatski narod u bezbožnost, beznađe i izumiranje. Neka nam Uskrs, uz uskrsnuće Isusa Krista, donese i uskrsnuće slobodne i demokratske države hrvatskog naroda. Aleluja!