Raspudić: Kako se pod Marijom Pejčinović Burić politički eliminiraju Hrvati u BiH [video]

Zastupnik Mosta u Saboru RH, Nino Raspudić, izrazio je u petak “opravdanu sumnju” u korisnost izbora Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe, navodeći da je njezin izbor izravna šteta za vitalne hrvatske interese.

Ocijenio je da “nikad agresivnije Vijeće Europe” zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH, što je ustavna kategorija.

“Imamo jasnu poruku institucije na čijem je čelu Pejčinović-Burić prema kojoj je vrijeme da BiH prijeđe na drugačiji, moderni sistem u kojem ne postoji diskriminacija i koji nije temeljen na konstitutivnim narodima”, rekao je zastupnik, prenosi HMS.

Protumačio je kako su to riječi “trećerazrednog diplomata”, šefa Uprave za ljuska prava tog vijeća, nakon petodnevne virtualne posjete BiH.

Raspudić je izrazio nadu da će Vlada RH i resorno ministarstvo znati reagirati te da se ubuduće na funkcije, kakva je ona Pejčinović Burić, neće kandidirati ljude “koji izravno ili neizravno blagoslivljaju štetne dokumente i dozvoljavaju da se njihovom narodu radi o glavi”.

Poslijednja izmjena danaSubota, 27 Veljača 2021 09:37