Nastavlja se projekt program prekogranične suradnje u kojem sudjeluje i DZ Ljubuški

Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja, uručila je Ugovor o sufinanciranju provođenja IMPACHT projekta, program prekogranične suradnje BiH, Crne Gore i Hrvatske, ravnatelju DZ Metković Mihovilu Štimcu vrijedan 280 tisuća eura.

Službeni naziv projekta: IMprovment of Paliative HeAlth Care and acessibiliTy in cross-border area (acronim IMPHACT) – Poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi i dostupnosti u prekograničim područjima. Vodeći partner je DZ Metković, a partneri na projektu su domovi zdravlja iz Ljubuškog (BiH), Zenice (BiH) i Podgorice (CG).

"Projekt je financiran sredstvima EU s udjelom financiranja 85%, a vlastita sredstva u iznosu od 15%. Udio sredstava koji je planiran za  Dom zdravlja Ljubuški u ovom projektu je oko 180.000 eura", ističe dr. Ivan Landeka, ravnatelj DZ Ljubuški.

"U projektu koji traje 3 godine su planirane sljedeće aktivnosti: nabava aparata za magnetnu terapiju boli i magnetnu terapiju inkontinencije, nabava auta za mobilni palijativni tim, nabava monitora za praćenje vitalnih funkcija i EKG aparata, organizacija predavanja iz palijativne skrbi za  liječnike, medicinske sestre/tehničare, socijalne radnike i obitelji palijativnih bolesnika te organizacija studijskih putovanja u ustanove palijativne skrbi u Poljskoj i Švedskoj", zaključio je dr. Landeka.

"Radi se nastavu projekta kojega smo ostvarili s DZ Ljubuški i koji se najviše odnosi na palijativnu skrb (za nabavku opreme i edukaciju). S još tri projekta u pripremi cilja nam je podizati standard usluge zdravstva u Metkoviću", rekao je ravnatelj Štimac.

Uručenju ugovora nazočili su gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana Žaklina Marević koji su izrazili zadovoljstvo sudjelovanje Doma zdravlja u ovom projektu, državna tajnica Klaić je naglasila da je metkovski Dom zdravlja po broju projekata jedan od najuspješniji u Hrvatskoj

 
index Instagram400x230 youtube