Plenković sutra i prekosutra u posjeti BiH

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini 4. i 5. rujna 2024. godine.

Posjeta će započeti u Sarajevu gdje će se susresti s visokim dužnosnicima Bosne i Hercegovine, uključujući predsjedateljicu Vijeća ministara Borjanu Krišto.

U srijedu, 4. rujna, hrvatski premijer Plenković će se u 11 sati sastati s predsjedateljicom Krišto, a zatim i s izaslanstvom Vijeća ministara. Nakon toga, u 12:20 sati, predviđene su zajedničke izjave za medije.

Poslijepodne će se Plenković sastati s predstavnicima Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon čega će uslijediti radni ručak priređen od strane predsjedateljice Vijeća ministara.

Isti dan, u večernjim satima, Plenković će u Mostaru sudjelovati na svečanom otvorenju Mosta Hercegovina, gdje će stići u 18:55 sati.

Program posjete nastavlja se u četvrtak, 5. rujna, u Mostaru, gdje će Plenković održati sastanke s predstavnicima hrvatskih institucija. U planu su sastanci s predsjedateljem Doma naroda BiH i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem, rektorom Sveučilišta u Mostaru Zoranom Tomićem te ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Antom Kvesićem.

Posjeta će biti zaključena svečanim uručenjem ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a Plenković će tom prilikom održati prigodni govor. Završne izjave za medije planirane su u 12:30 sati.

 
index Instagram400x230 youtube