Grad Ljubuški pridružuje se Sporazumu o suradnji s Alenquerom i Benkovcem

U Maloj vijećnici Gradske uprave Grada Benkovca, 5. srpnja 2024. godine, s početkom u 9.00 sati, održat će se svečano potpisivanje prvog dodatka Sporazumu o suradnji između Općine Alenquer, Grada Benkovca i Grada Ljubuškog.

Ovim dodatkom Grad Ljubuški službeno se pridružuje postojećoj suradnji koja je započela 2017. godine, a usmjerena je na očuvanje, razvoj i promicanje autohtonih sorti vinove loze i njihovih vina na ovim područjima.

Potpisivanju dodatka Sporazumu prisustvovat će i portugalska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Njena Ekscelencija Paula Leal da Silva. Njezina nazočnost ističe važnost ove međunarodne suradnje u promociji kulturne i prirodne baštine te unapređenju vinogradarstva.

Sporazum o suradnji između Alenquera, Benkovca i Ljubuškog simbolizira zajedničku posvećenost očuvanju tradicije i unapređenju kvalitete autohtonih vina. Ovo partnerstvo doprinosi gospodarskom razvoju i međunarodnoj promociji ovih regija, a također jača prijateljske veze među gradovima.

Ovaj događaj predstavlja važan korak u jačanju suradnje i međusobne podrške između Hrvatske i Portugala, kao i Bosne i Hercegovine, posebno u kontekstu vinogradarstva i proizvodnje vina.

 
index Instagram400x230 youtube