DUVNJAK: Očekujem da nas navijači poguraju do tri pobjede u skupini

Rukometna reprezentacija Hrvatske u Europsko prvenstvo ulazi večerašnjom (20.30 sati) utakmicom sa Španjolskom, europskim doprvakom.

Igrači Hrvatske i novi izbornik Goran Perkovac imaju veliki motiv vratiti svoju reprezentaciju na razinu gdje nije bila prethodne četiri godine, odnosno u sami vrh europskog, a samim tim i svjetskog rukometa. Hrvatska ima uvijek odličnu ekipu, a ovoga puta će biti kao na domaćem terenu.

 – Ako ovi štrajkovi ne poremete naše ljude da stignu u dvoranu, dominirat će na tribinama i ovaj put. Mi im moramo pružiti povod da navijaju, a povod će biti dobra igra. Nitko ti neće zamjeriti ako se boriš i pružiš sve od sebe pa i izgubiš. Naši ljudi razumiju rukomet i oni će biti naš osmi i deveti igrač, rekao je Goran Perkovac.

Struka se tijekom priprema susrela s nekoliko problema s ozljedama, gdje su u prvi plan došla trojica Ljubušaka. Josip Šarac i David Mandić su otpali (iako je ostala mogućnost da se David priključi u drugoj fazi), dok je golman Matej Mandić ostao u ekipi.

 – Nadam se da smo spremni, pripreme su prošle dobro, imali smo nekoliko dana problema s virozama dijela igrača, ali to je sada iza nas. Kreće ona lagana nervoza, iščekivanje te prve utakmice, nadam se da će brzo doći, kazao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Veseli ga atmosfera kakva očekuje Hrvatsku u Njemačkoj.

 – Mislim da će ovo prvenstvo biti jako zanimljivo, veselim se što je u Njemačkoj i što će dvorane biti pune i bit će pravi spektakl. Jedva čekamo, čuli smo da je dvorana rasprodana i da će dosta naših navijača biti na tribinama. Nadam se da će nas pogurati do tri pobjede u grupi.

Prvi protivnik je Španjolska.

 – O Španjolskoj ne treba trošiti riječi, ako se ne varam na zadnja tri europska prvenstva osvojili su medalju. Reprezentacija je to koja je dugi niz godina zajedno, iskusni su i dobri, svaku grešku kažnjavaju tako da ćemo morati jako pripaziti, posebno u napadu gdje ne smijemo raditi puno tehničkih grešaka. No to je i reprezentacija s kojom se može igrati, posebno uz pomoć naših navijača, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Duvnjak, Cindrić i Karačić su tate

O šansama Hrvatske na Euru, kao i njenim glavnim snagama je za Balkan Handball govorio Veselin Vujović.

 – Zna se tko su tate u toj reprezentaciji. Duvnjak, Cindrić, Karačić. Iskustvo tih igrača je najveća snaga Hrvatske. Ona je uvijek pravila velike rezultate kad je imala vjetar u leđa od golmana. Ako Mandić i Ivić budu na dobrom nivou, Hrvatska će postići ozbiljan uspjeh, izjavio je.

Canellas: Meč s Hrvatskom će nam odrediti put

Španjolski rukometni reprezentativac Joan Canellas smatra da će utakmica s Hrvatskom na otvaranju Eura biti ključna za nastavak natjecanja u Njemačkoj.

 – Ta utakmica će obilježiti naš nastup za Euru jer ga je uvijek važno dobro započeti, izjavio je 37-godišnji Canellas u intervjuu za španjolske novine AS.

Canellas je od 2008. osvojio Svjetsko prvenstvo i dva Europska prvenstva sa Španjolskom. Lijevi vanjski s 230 nastupa za Španjolsku očekuje borbenu Hrvatsku.

 – To je njen način igranja, vrlo sličan našem. Hrvati uvijek igraju punim intenzitetom, srčani su i ponosni što predstavljaju svoju zemlju, i to uz podršku svojih navijača koji pune dvorane, dodao je Canellas.

Prethodnih godina Španjolska nije bila među top favoritima, ali su ipak redovito osvajali medalje.

 – Ovaj put mi se momčad čini jako dobrom, izuzetno kvalitetnom, s puno talenta, a također i brojnim mogućnostima u napadu i obrani. Sve to, međutim, može otići krivim putem u petak protiv Hrvatske. Ta utakmica će odrediti sudbinu, izjavio je.

53.586

Danima je najavljivan svjetski rekord po broju gledatelja na jednoj rukometnoj utakmici, a to se dogodilo u dvoboju između Njemačke i Švicarske (27:14). Takvo što bilo je izvjesno od onog trenutka kada je bilo poznato da će se susreti igrati u Düsseldorfu na Merkur-Spiel Areni gdje inače nastupa nogometni klub Fortuna. Srušen je rekord star gotovo deset godina iz Frankfurta kad su se sastali pred gotovo 45 tisuća gledatelja RN Löwen i Hamburg. Er.B./Hina

DANAS NA EURU

SKUPINA B (Mannheim)

1. kolo (12. 1.)

Austrija – Rumunjska 18.00

Španjolska – Hrvatska 20.30

SKUPINA C (Minhen)

1. kolo (12. 1.)

Island – Srbija 18.00

Mađarska – Crna Gora           20.30

 
index Instagram400x230 youtube