Novoj miss Hrvatske zamjeraju jer dolazi iz BiH

Miss hrvatske dijaspore, Tomislava Dukić ponijela je ovog tjedna na izboru održanom u Zagrebu i laskavu titulu – Miss Hrvatske.

Pobjednica dolazi iz Tomislavgrada, ima 25 godina i jako voli putovati, a u prvom televizijskom intervju nakon dodjele Tomislava je priznala kako joj se dojmovi još uvijek nisu slegli i da tek treba osvijestiti da je nova miss, ali istaknula je kako je jako sretna.

Nakon pobjede na ovom izboru mnogi su komentirali i zamjerili što je Tomislava pobijedila jer dolazi iz Bosne i Hercegovine, a Tomislava je na to u intervju za RTL odgovorila:

Ja sam se prijavila za Miss dijaspore, a tim ljudima želim dobro u životu i da shvate, ne samo u mojoj situaciji, nego općenito u svijetu, da smo svi mi nečija djeca te da to mogu biti i njihova djeca.

Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu.

Ističe kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih budućih planova i projekata. Dvanaest finalistica natjecalo se u pet kategorija – intervju, sport, talent, top model i multimedija.

Top 8 super finalistica odgovarale su na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda, koji je imao težak zadatak odabrati najkompletniju djevojku koja će predstavljati Hrvatsku na 72. izboru za Miss svijeta. Pratiljama novoizabrane Miss proglašene su Lana Valentić kao druga i Antea Krnić kao prva pratilja.

Sestre su vidjele taj potencijal u meni i kada su saznale da se održava izbor za Miss, onda zašto ne to iskoristiti dok još mogu. Rekla sam idem pa što bude, ispričala je Tomislava u intervjuu i otkrila kako ima dečka, ali nije htjela otkriti njegovo ime i prezime, samo je priznala kako je nogometaš.

Ipak, mnogima je zasmetalo to što je na izboru za najljepšu ženu Hrvatske izabrana Hercegovka.

“A gdje su Hrvatice, čame doma i jedu čips?!”, “Hercegovina nije Hrvatska”, “Eto, od svih njih, dijaspora”, glasili su samo neki od komentara.

Bilo je i onih koji su stali i na stranu lijepe djevojke te poručili hejterima: “Eto, smeta vam što Miss Hrvatske dolazi iz Hercegovine, a nije vam smiješno što je Miss Nizozemske muškarac”, napisali su aludirajući na Rikkie Valerie Kollé, transrodnog muškarca/žene koji je prvi u povijesti Nizozemske ponio titulu najljepše žene.

 
index Instagram400x230 youtube